Een trend die vraagt om genade

We zien bij steeds meer studenten dat ze flexibel willen zijn. In hun rooster, aantal tentamens en studie-uren die ze over meerder jaren willen verspreiden. Ook verwelkomen we meer toehoorders, die graag de studie volgen zonder daarbij de opdrachten of tentamens te hoeven te maken. Een opvallende trend, die vraagt om genade.

Lees verder

Nieuw: Cursus Gavengericht werken

Per januari 2023 biedt het Evangelisch College de cursus Gavengericht werken aan: een praktische cursus van vier avonden, waarin gemeenteleden worden geholpen om hun geestelijke gaven, hun persoonlijke stijl en hun verlangen te ontdekken.

Lees verder

Geef jij ons energie? Investeer in inspirerend en duurzaam onderwijs

Bij het Evangelisch College krijgen we energie van het geven van Bijbelonderwijs! Maar van deze energie kunnen we onze apparatuur niet laten werken. Daarom zoeken we ondernemers, kerken en particulieren die ons aan zonnepanelen willen helpen.

Verduurzaming EC-Onderwijscentrum
In de afgelopen jaren hebben we vanuit eigen middelen geïnvesteerd in de verduurzaming van ons Onderwijscentrum in Zwijndrecht. We hebben onder andere isolatieglas (HR+++) geplaatst en de de spouwmuren geïsoleerd. Hierdoor is ons gasverbruik aanzienlijk verminderd. De volgende stap is de installatie van zonnepanelen. Deze investering is nu extra urgent vanwege de sterk gestegen energieprijzen.

Zonnepanelen
Om voldoende groene energie te kunnen opwekken, zijn er circa 40 zonnepanelen nodig. De kosten daarvan bedragen rond de € 25.000,-. Onze sluitende begroting biedt geen ruimte voor deze investering. Daarom hebben we jouw hulp nodig!

Hoeveel energie geef jij?
Kun jij met jouw bedrijf zonnepanelen bij ons plaatsen, pro deo of tegen kostprijs? Wil je als kerk collecteren voor dit project? Of doneer jij graag een substantieel bedrag? Dan kom ik graag met je in contact! Met jouw hulp kunnen wij vol energie doorgaan met onze missie.

Jesse van Nes, MA
Algemeen directeur

j.vannes@evangelisch-college.nl
078-6190037 / 06-16367702

Direct bijdragen aan dit project?

Maak dan je gift over op NL37INGB0000605798
t.a.v. Stichting Evangelisch College onder vermelding van ‘Project Zonnepanelen’.
Het Evangelisch College is ANBI-erkend. Giften zijn fiscaal aftrekbaar.

In memoriam: dr. Ben Wentsel

Met verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van dr. Ben Wentsel (1929-2022). Wentsel heeft als docent en auteur van studiemodulen een belangrijke rol gespeeld in de beginjaren van de Evangelische Theologische Academie (ETA). Menig student zal hem herinneren als een markante docent met een unieke persoonlijkheid en buitengewone toewijding aan de theologie.

Lees verder