Vanuit welke theologisch perspectief wordt dit studietraject aangeboden?

Het theologisch perspectief dat de partners hanteren is die van de ‘Theologie van het  Koninkrijk van God’ ofwel ‘Koninkrijkstheologie’, zoals ontstaan en doorontwikkeld binnen de verwante internationale bewegingen Vineyard en New Wine en inmiddels breed aanvaard in
allerlei kerken en bewegingen. De kern hiervan laat zich definiëren als “enacted, inaugurated eschatology”. De Bijbel leert dat Gods Koninkrijk doorbreekt in onze wereld. Het werk van de Heilige Geest speelt daarbij een essentiële rol. De kerk leeft als het ware in twee tijden tegelijk: die van de huidige gebroken en in zonde gevallen wereld en die van het volmaakte Koninkrijk van God op aarde. Dat Koninkrijk is al aangebroken in Christus maar de volledige vervulling ervan laat nog op zich wachten tot zijn wederkomst. De partners weten zich geroepen om zich actief uit te strekken naar de verdere doorbraak van Gods Koninkrijk op aarde en de komst van het Koninkrijk te proclameren en te demonstreren in de kracht van de Heilige Geest.