Kan ik deze cursus ook op papier bestellen?

De online cursus Bouwstenen voor je geloof is gemaakt voor individueel online gebruik. In deze vorm is deze cursus alleen online beschikbaar.

Voor groepen is het wel mogelijk om de schriftelijke cursusmappen en docentenhandleidingen te bestellen waarop deze online cursus gebaseerd is. Dit materiaal is gemaakt om zelfstandig een cursus Bouwstenen voor je geloof te verzorgen in bijvoorbeeld een lokale kerk.

Bieden jullie ook groepskorting aan?

Ja! Als je met 5 of meer personen deze cursus gaat volgen (bijvoorbeeld in je gemeente), dan kan je bij ons een kortingscode aanvragen. Deze kortingscode geeft recht op 25% (groeps)korting.

Stuur hiervoor een e-mail naar administratie@evangelisch-college.nl.

Let op: Na ontvangst van de kortingscode moeten gebruikers wel zelf de online cursus bestellen (dit in verband met het aanmaken van een gebruikersaccount).

Kan ik deze online cursus ook in mijn kerk gebruiken als kringmateriaal?

Ja! De online cursus Bouwstenen voor je geloof is geschikt voor zowel persoonlijk gebruik als voor gebruik in (kleine) groepen (denk aan kringen, Bijbelstudiegroepen of bij het begeleiden van pas bekeerden). De verwerkingsvragen in het bijgeleverde werkboek lenen zich er goed voor om deze in een kleine groep te bespreken.

Hoe gaat het in z’n werk?

1. Iedere deelnemer bestelt zelf de betreffende online cursus.
  2. Voorafgaand aan de groepsbijeenkomst neemt iedereen zelfstandig de inhoud van één of meerdere hoofdstuk van de online cursus door en maakt hierbij de vragen uit het werkboek.
  3. Tijdens de groepsbijeenkomst worden de groepsopdrachten uit het werkboek gezamenlijk doorgenomen.

Wat is de achtergrond van deze online cursus?

De cursus Bouwstenen voor je geloof is voortgekomen uit de voormalige onderwijsactiviteiten van Stichting Agapè, welke zijn overgenomen door stichting Bouwstenen voor je Leven. Deze stichting heeft het cursusmateriaal doorontwikkeld en geeft deze sinds 2018 uit onder vlag van het Evangelisch College. De doelstelling was (en is) om kerken en gemeenten te faciliteren met docenten- en cursistenmaterialen.

Om het materiaal ook beschikbaar te stellen voor individuele gebruikers, heeft het Evangelisch College in 2020/2021 de inhoud van deze cursus omgewerkt naar een online cursus.

Hoe werkt het bestellen?

Stap 1: Webshop
Bestel de gewenste module of de volledige online-cursus in onze webshop.

Stap 2: Studieportaal
Direct na je bestelling ontvang je een wachtwoord waarmee je kunt inloggen op het Studieportaal. Ook ontvang je direct een bevestigingsbericht dat je toegang hebt gekregen tot de bestelde online-cursus.

Studieportaal

Stap 3: Mijn online-cursussen
Als je bent ingelogd op het Studieportaal, ga je naar ‘Mijn online cursussen’. Hier vind je een overzicht van de beschikbare cursussen. Je kunt nu beginnen aan je online-cursus!

Mijn online-cursussen

Kan ik mij nog aanmelden?

Ja, het is nog mogelijk om je aan te melden voor het studiejaar 2021-2022. Doe dit dan bij voorkeur vóór 1 september, zodat we je op tijd van alle informatie en studiematerialen kunnen voorzien.

Na 1 juni staan er nog tentamens ingepland. Ik weet daarom nu nog niet of ik dit collegejaar mijn studie afrond. Ik weet nu dus nog niet of ik mijn studie wil beëindigen. Wat te doen?

Ook bij vakken die na 1 juni worden afgerond heb je de mogelijkheid om deze te herkansen binnen het huidige collegejaar. Met de regelingen die daarvoor gelden, lukt het vaak wel om ook de laatste vakken van het collegejaar binnen de inschrijving van het huidige collegejaar af te ronden.

Wanneer je twijfelt of dit jou lukt, dan kun je ervoor kiezen om jouw inschrijving over te zetten naar ‘Tussenjaar’. Voor een ‘Tussenjaar’ inschrijving betaal je alleen €15,- voor de studiepas. Mocht na 1 juni duidelijk worden dat je één of meerdere vakken toch niet hebt afgerond, dan blijft jouw inschrijving op ‘Tussenjaar’ staan. In het daarop volgende collegejaar wordt je automatisch ingeschreven voor het vak dat je nog moet afronden. Wil je dit niet, of blijkt dat je geen vak hoeft te herkansen, dan kun je na 1 juni jouw inschrijving voor een tussenjaar stopzetten door opnieuw een mutatieformulier in te sturen. Kies dan voor de optie ‘Ik heb mijn opleiding afgerond’.