Wat als een cursuslocatie ‘vol’ is?

In verband met COVID-19 hanteren we op elke cursuslocatie een maximum aantal deelnemers om zo de 1,5 afstand te kunnen waarborgen. Als het maximum aantal deelnemers op een cursuslocatie is bereikt, dan wordt dit aangegeven op de pagina met informatie over de betreffende cursuslocatie en op het aanmeldingsformulier.

Wat te doen als de gewenste cursuslocatie ‘vol’ is?

  1. Bekijk of het mogelijk is om je aan te melden voor een nabijgelegen cursuslocatie. Het is dan altijd mogelijk om op een later moment alsnog de overstap te maken naar de gewenste cursuslocatie, zodra hier weer ruimte is. Geef deze wens dan per e-mail aan ons door.
  2. Overweeg om vooralsnog gebruik te maken van het ETS-Afstandsonderwijs. Zodra er weer ruimte is op de gewenste cursuslocatie, krijg je alsnog de mogelijkheid om de overstap te maken. Geef deze wens dan per e-mail aan ons door.
  3. Stuur ons een bericht en vraag of we je op de wachtlijst zetten. Mocht er dan een plek vrijkomen dan informeren we je hier over. 

Kan ik me nog aanmelden?

Ja, het is nog mogelijk om je aan te melden voor het studiejaar 2020-2021. Doe dit dan vóór 1 september, zodat we je op tijd van alle informatie en studiematerialen kunnen voorzien.

Ik wil mijn studie beëindigen. Wat kan ik met mijn studiepas wanneer ik ervoor kies deze te behouden?

Op basis van de studiepas van het Evangelisch College blijf je bij ons ingeschreven staan. Hierdoor blijft je studentendossier, inclusief cijfers en behaalde studiepunten, bewaard. Mocht je op een later moment de studie weer op willen pakken, dan hoef je hierdoor niet opnieuw inschrijfgeld (van €50,-) te betalen. Ook blijf je met de studiepas toegang houden tot het Studieportaal, inclusief de Online Studiebijbel en heb je met korting toegang tot de ETS-studiedagen in Veenendaal. Daarnaast wordt er regelmatig korting gegeven op andere studiedagen van het Evangelisch College. Tevens ondersteun je met de studiepas de werkzaamheden van het Evangelisch College. De kosten voor de studiepas bedragen jaarlijks € 15,-.

Na 1 juni staan er nog tentamens ingepland. Ik weet daarom nu nog niet of ik dit collegejaar mijn studie afrond. Ik weet nu dus nog niet of ik mijn studie wil beëindigen. Wat te doen?

Ook bij vakken die na 1 juni worden afgerond heb je de mogelijkheid om deze te herkansen binnen het huidige collegejaar. Wanneer de resultaten na de zomervakantie pas bekend zijn, dan geldt voor tentamens de regel dat de herkansing van het tentamen uiterlijk binnen één maand moet worden gemaakt. Dit betekent dat uiterlijk twee weken na ontvangst van de onvoldoende, de herkansing aangevraagd moet zijn via de webshop. Voor opdrachten die onvoldoende zijn geldt dat je twee weken de tijd hebt om een herziene versie van de opdracht in te leveren. Hiervoor bestel je in de webshop het product ‘Opdracht herkansen’ (binnen twee weken).

Met deze regelingen lukt het vaak wel om ook de laatste vakken van het collegejaar binnen de inschrijving van het huidige collegejaar af te ronden. Wanneer je twijfelt of dit jou lukt, dan kun je ervoor kiezen om jouw inschrijving over te zetten naar ‘Tussenjaar’. Voor een ‘Tussenjaar’ inschrijving betaal je alleen €15,- voor de studiepas. Mocht na 1 juni* duidelijk worden dat je nog vakken moet repareren, dan kun je jouw inschrijving voor ‘Tussenjaar’ overzetten naar ‘Reparatiejaar’. Je kunt dan in het nieuwe collegejaar de laatste vakken repareren.

*In verband met de Corona-maatregelen is dit voor 2020 opgeschoven naar 1 juli.

Ik volg dit jaar de Bijbeltaal erbij. Volgend jaar wil ik niet meer de Bijbeltaal volgen. Moet ik dit doorgeven via het mutatieformulier?

Ja, wanneer je in het nieuwe collegejaar geen Bijbeltaal meer wilt volgen, dan moet je dit middels het mutatieformulier aan ons doorgeven. Op het mutatieformulier kies je voor de optie ‘Ik wil iets veranderen binnen het DO’. Vervolgens geef je stapsgewijs aan welke opleiding je volgt. De laatste vraag betreft de Bijbeltaal. Hier kun je aangeven dat je geen Bijbeltaal meer wilt volgen.