Ik wil mijn studie beëindigen. Wat kan ik met mijn studiepas wanneer ik ervoor kies deze te behouden?

Op basis van de studiepas van het Evangelisch College blijf je bij ons ingeschreven staan. Hierdoor blijft je studentendossier, inclusief cijfers en behaalde studiepunten, bewaard. Mocht je op een later moment de studie weer op willen pakken, dan hoef je hierdoor niet opnieuw inschrijfgeld (van €50,-) te betalen. Ook blijf je met de studiepas toegang houden tot het Studieportaal, inclusief de Online Studiebijbel en heb je met korting toegang tot de ETS-studiedagen in Veenendaal. Daarnaast wordt er regelmatig korting gegeven op andere studiedagen van het Evangelisch College. Tevens ondersteun je met de studiepas de werkzaamheden van het Evangelisch College. De kosten voor de studiepas bedragen jaarlijks € 15,-.

Na 1 juni staan er nog tentamens ingepland. Ik weet daarom nu nog niet of ik dit collegejaar mijn studie afrond. Ik weet nu dus nog niet of ik mijn studie wil beëindigen. Wat te doen?

Ook bij vakken die na 1 juni worden afgerond heb je de mogelijkheid om deze te herkansen binnen het huidige collegejaar. Wanneer de resultaten na de zomervakantie pas bekend zijn, dan geldt voor tentamens de regel dat de herkansing van het tentamen uiterlijk binnen één maand moet worden gemaakt. Dit betekent dat uiterlijk twee weken na ontvangst van de onvoldoende, de herkansing aangevraagd moet zijn via de webshop. Voor opdrachten die onvoldoende zijn geldt dat je twee weken de tijd hebt om een herziene versie van de opdracht in te leveren. Hiervoor bestel je in de webshop het product ‘Opdracht herkansen’ (binnen twee weken).

Met deze regelingen lukt het vaak wel om ook de laatste vakken van het collegejaar binnen de inschrijving van het huidige collegejaar af te ronden. Wanneer je twijfelt of dit jou lukt, dan kun je ervoor kiezen om jouw inschrijving over te zetten naar ‘Tussenjaar’. Voor een ‘Tussenjaar’ inschrijving betaal je alleen €15,- voor de studiepas. Mocht na 1 juni* duidelijk worden dat je nog vakken moet repareren, dan kun je jouw inschrijving voor ‘Tussenjaar’ overzetten naar ‘Reparatiejaar’. Je kunt dan in het nieuwe collegejaar de laatste vakken repareren.

*In verband met de Corona-maatregelen is dit voor 2020 opgeschoven naar 1 juli.

Ik ben 2e-jaars student en ik ga een reparatiejaar doen. Kan ik in mijn reparatiejaar ook alvast beginnen met enkele vakken van de Systematische theologie?

Ja, dit is mogelijk. Voor studenten op B-niveau geldt wel een overgangsnorm voor de overgang van de Bijbelse Theologie naar de Systematische Theologie. Studenten op B-niveau die willen starten met de vakken van de Systematische Theologie moeten minimaal de vakken Inleiding in de Bijbel, Inleiding in de Theologie en vijf andere vakken van de Bijbelse Theologie met een voldoende afgerond hebben.