Wanneer begint de opleiding?

Het studietraject Gods Koninkrijk en de Heilige Geest begint jaarlijks in september. Je ontvangt dan van ons de benodigde materialen waar je zelfstandig mee aan de slag gaat, zodat je goed voorbereid bent voor de eerste collegedag in november.

Ik wil (nog) niet in een groep lessen volgen. Is er een alternatief?

Als je om gezondsheidsredenen en/of uit voorzorgsmaatregelen (nog) niet in een groep les wilt volgen, dan adviseren we je om gebruik te maken van het ETS-Afstandsonderwijs. Je volgt dan de gehele cursus zelfstandig, gebruikmakend van video-colleges en het digitale studieportaal ‘ETS-online’. Eventueel kan je in het volgende studiejaar alsnog overstappen van ETS-Afstandsonderwijs naar een leslocatie naar keuze, omdat beide programma’s aan elkaar gelijk zijn.

Wat betekent het coronavirus voor de ETS-Bijbelcursus?

In het studiejaar 2019-2020 hebben we in de periode van maart t/m mei de lessen op de leslocatie vervangen door video-colleges.

Voor het studiejaar 2020-2021 hopen we vanaf september weer klassikaal les te kunnen geven. Hierbij zullen we de voorschriften en richtlijnen van het RIVM in acht nemen. Concreet betekent dit dat we met de verhuurders van elke locatie afspraken maken over de te volgen protocollen en over hoe de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt. Bij de meeste locaties is dit goed geregeld. Daar waar het toch niet mogelijk blijkt om op een veilige manier klassikaal les te kunnen geven, zullen we een passend alternatief zoeken (denk aan splitsing van de groep of het (tijdelijk) uitwijken naar een andere leslocatie). Cursisten worden hierover tijdig geïnformeerd.

Zolang als de maatregelen rondom corona gelden, zullen de video-colleges die we ontwikkelen voor het ETS-Afstandsonderwijs ook zonder extra kosten beschikbaar worden gesteld aan de cursisten die de lessen normaal gesproken op hun eigen leslocatie volgen. We doen dit ten behoeve van cursisten die omwille van hun gezondheid de lessen (soms) niet kunnen (of willen) bijwonen.

Wat is het verschil tussen de ETS-Bijbelcursus en het ETS-Afstandsonderwijs?

Bij de ETS-Bijbelcursus volg je de lessen op één van onze 55 cursuslocaties. Daarnaast heb je toegang tot digitale leeromgeving ‘ETS-online’.

Bij het ETS-Afstandsonderwijs ga je niet naar een leslocatie, maar krijg je toegang tot video-colleges en maak je gebruik van de digitale leeromgeving ‘ETS-online’. Inhoudelijk is het programma gelijk aan de ETS-Bijbelcursus. Ook bij het ETS-Afstandsonderwijs kan je meedoen aan tentamens, de ETS-studiedagen volgen een toewerken naar het behalen van een diploma.

Wat betekent het coronavirus voor het onderwijs van het Evangelisch College?

In het studiejaar 2019-2020 hebben we in de periode van maart t/m juli de lessen op alternatieve wijze digitaal aangeboden (o.a. door videocolleges en lessen via Zoom aan te bieden).

Voor het studiejaar 2020-2021 hopen we vanaf september weer klassikaal les te kunnen geven. Hierbij zullen we de voorschriften en richtlijnen van het RIVM in acht nemen. Concreet betekent dit dat we met de verhuurders van elke locatie afspraken maken over de te volgen protocollen en over hoe de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt. Studenten worden hierover door ons geïnformeerd. Mocht het toch niet mogelijk blijven om op een veilige manier klassikaal les te kunnen geven, dan zal er een passend digitaal alternatief worden aangeboden.

Zie ook ons coronablog voor actuele informatie.

Is de cursus ook op papier beschikbaar?

Deze cursus wordt alleen aangeboden in een online versie. Wel is het mogelijk en toegestaan om voor persoonlijk gebruik zelf afdrukken te maken van de inhoud van deze cursus.

Zijn dit videolessen?

Deze online-cursus bestaat uit leeslessen, waarbij er wel gebruik gemaakt wordt van illustratieve video’s.