ETS-studiedag over de kracht van verhalen in de kerk

Op zaterdag 5 juni vindt online de laatste van de drie studiedagen plaats die dit cursusjaar vanuit de ETS-Bijbelcursus worden georganiseerd. Vanuit het jaarthema ‘Onderwijs in de kerk’ zal deze studiedag gaan over ‘(s)preken met passie: de kracht van storytelling’, verzorgd door Henk Jan Kamsteeg.

Verhalen, we houden ervan. Al van jongs af aan lezen we kinderen verhalen voor. Ook als volwassenen zijn verhalen niet weg te denken uit ons leven: films, series, boeken, blogs, gesprekken en getuigenissen. Verhalen zijn overal en ze zijn krachtig. Ze hebben de kracht om ons mee te nemen naar een andere wereld en ons denken te veranderen.
Jezus maakte in Zijn onderwijs hier dan ook veelvuldig gebruik van. Hij is de grootste en beroemdste verhalenverteller aller tijden. Doorheen Zijn gelijkenissen illustreert Hij hoe Gods Koninkrijk eruitziet.

Inhoud

Op deze ETS-studiedag leer je hoe je de kracht van verhalen kunt gebruiken in een onderwijscontext in de kerk (bijvoorbeeld in prediking, Bijbelstudie of kinder- en jongerenwerk). Je leert hoe je je boodschap op een aanstekelijke en authentieke manier kunt overdragen. Je krijgt hiervoor een methode en praktische tips aangereikt. Aan de hand van de geboden theorie wordt er in groepjes via break-out rooms uiteengegaan om te oefenen en te werken aan je eigen verhaal.

Opzet

De studiedag wordt aangeboden middels een interactieve workshop via Zoom, van 10:00 tot 12:30 uur.

Spreker

De ETS-studiedag wordt verzorgd door trainer, coach en schrijver Henk Jan Kamsteeg.
Henk Jan Kamsteeg heeft een journalistieke achtergrond en schreef diverse boeken, zoals ‘Dienend Leiderschap’, ‘De kracht van het compliment’, ‘Spreken met Passie; de kracht van storytelling’ en ‘Inclusief leiderschap’. Naast trainer en spreker werkt hij parttime als Company coach. Daarnaast is hij werkzaam als storyteller bij International Justice Mission (IJM), werelds grootste organisatie in de strijd tegen slavernij.

Kosten en aanmelden

• Voor ETS-cursisten horen deze studiedagen bij het programma. Er wordt alleen een administratieve bijdrage van € 5,- gerekend.
  • Voor geïnteresseerden bedragen de aanmeldingskosten € 20,-.
  • EC-studiepashouders ontvangen 50% korting en betalen dus slechts € 10,-.

Gebruikte tags