ETS-studiedag 14 november 2020: De kracht van kleine groepen

Op zaterdag 14 november vindt online de eerste van de drie studiedagen plaats die dit cursusjaar vanuit de ETS-Bijbelcursus worden georganiseerd. Vanuit het jaarthema ‘Onderwijs in de kerk’ zal deze eerste studiedag gaan over de ‘kracht van kleine groepen’.

Niets is meer vanzelfsprekend, niets is meer normaal. We zullen opnieuw moeten beginnen en daar is ook niets mis mee.

Leo Fijen uit ‘Kerk in tijden van corona’.

Inhoud

In deze coronatijd zoeken we als kerken naar nieuwe mogelijkheden om samen te komen. Hoe zijn en blijven we met elkaar als gemeente verbonden? Hoe voeden we ons met het Woord? Hoe houden we jong en oud betrokken? Wat betekent het om kerk te zijn in deze tijd?

Velen ontdekten afgelopen maanden (opnieuw) de kracht van een kleine groep, waar meerdere generaties bijeenkomen om samen te eten, een spel te spelen, het Woord te openen en levens te delen.

In deze ETS-studiedag willen we de kracht van kleine groepen laten zien (en ervaren!) en willen we je inspireren om daar in jouw context zelf vorm en inhoud aan te geven.

Opzet

De studiedag wordt aangeboden middels een interactief online-programma via Zoom, van 10:00 tot 13:30 uur.

Om het maximale uit de studiedag te kunnen halen, worden deelnemers gestimuleerd om in kleine groepen van 2-4 personen deze studiedag te volgen. Er zijn verschillende opties, die ook staan aangegeven op het aanmeldformulier:

• Samenkomen met een zelf samengestelde groep (van minimaal 2 deelnemers) om de studiedag te volgen.
  • Het delen van je gegevens zodat jij of een ander contact kan leggen om een groepje te vormen.
  • De studiedag volgen via Zoom en ingedeeld worden in break-out rooms (kleine groepjes).

Sprekers

De studiedag wordt verzorgd door Monique Rozendal en Hilde Sneep. Zij zien het als een uitdaging om in deze tijd kerken te laten zien wat het potentieel is om te werken met kleine groepen. Samen helpen Monique en Hilde bedrijven, organisaties en kerken om de kenmerken en dus ook de kracht van verschillende generaties te ontdekken en deze generaties met elkaar in contact te brengen. Dit doen zij door gebruik te maken van het concept ‘jouw, mijn, Gods verhaal’ 1. Daarbij verbinden ze de boodschap van Gods verhaal aan jouw en mijn verhaal, de dagelijkse realiteit. Het resultaat is dat generaties elkaar ontmoeten. Dat ze niet alleen naar elkaar kijken, maar elkaar echt zien.

Monique Rozendal is trainer en teamcoach en heeft jarenlang gewerkt als programmamaker bij de Evangelische Omroep. Haar verlangen is om mensen en teams te motiveren om in beweging en tot bloei te komen met eigentijdse en toegankelijke vormen.
Bij het Evangelisch College is Monique betrokken bij de Opleiding Missionair Werk en de Toerustingscursus Leven met een Missie.

Hilde is fotograaf, docent en spreker. Haar passie ligt in het verbeelden van verhalen, de schoonheid van mensen zichtbaar maken, van kijken naar zien. Fotografie is daarbij haar middel.

Kosten en aanmelden

• Voor ETS-cursisten horen deze studiedagen bij het programma. Er wordt alleen een administratieve bijdrage van € 5,- gerekend.
  • Voor geïnteresseerden bedragen de aanmeldingskosten € 20,-.
  • EC-studiepashouders ontvangen 50% korting en betalen dus slechts € 10,-.

Voetnoten
  1. Jouw, mijn Gods verhaal is een concept ontwikkeld door VonkProducties[]