Boekrecensie | Gevoelstaal: leef van binnenuit

Gevoel een plek geven

Het boek ‘Gevoelstaal, leef van binnenuit’ van mijn collega Janna Beek-Bakker is een aanrader voor iedereen die moeite heeft gevoel een plek te geven.

“Ik wil met je praten over wat ik denk, wat ik wil en wat ik moet doen, maar geloof? Nee, dat is in het treintje het laatste wagonnetje, gevoel is maar raar spul”.

Dit waren de woorden van een client van mij een aantal jaren geleden. Wanneer God ons schept inclusief gevoel, kan het niet zo zijn dat we het gevoel links laten liggen. Doen we dat wel, dan vervreemden we van God, van onszelf maar ook van anderen. Janna neemt ons mee in het gevoelsproces; hoe het nauw verbonden is met ons lijf en onze taal. Hoe leer je gevoelstaal? En hoe zet je die taal in wanneer je je met God, jezelf en de ander verbindt? Ook schetst zij waardoor we “bij ons gevoel weg zijn gestapt”, maar er ook weer terug kunnen komen. “Minder oordeel, meer liefde” staat op de cover. De gevoelskaarten zitten achterin bijgeleverd. Een prachtig boek dat je raakt en waar je ook anderen mee kunt bouwen.

Beek Bakker, J. 2019. Gevoelstaal, leef van binnenuit.
Amsterdam, Buijten & Schipperheijn Motief. 238 pag. €26,95