Marturia: E-magazine Vroege Kerk

In het algemeen biedt Marturia een platform om te getuigen van het christendom van de eerste eeuwen, tot inspiratie van de Kerk van vandaag. Meer specifiek wil Marturia een brugfunctie vervullen tussen academie en geloofsgemeenschap en zo een bijdrage leveren aan de bevordering van een verantwoord historisch bewustzijn van de hedendaagse kerk.

Marturia bestaat in 2019 alweer 10 jaar!

Ter gelegenheid van dit jubileum zijn de beste artikelen uit 10 jaar Marturia gebundeld in het nieuwe boek:

Door Christus aangesproken

Een ontmoeting met de Vroege Kerk

De bundel is geredigeerd door dr. N. Witkamp en prof. dr. M.A. van Willigen en bevat bijdragen van onder meer gerenommeerde auteurs als prof. dr. G.J.M. Bartelink, prof. dr. A. van de Beek, en prof. dr. R. Roukema.

Rondom de publicatie van dit boek zal op D.V. vrijdagmiddag 26 april tevens een mini-symposium worden georganiseerd.

Meer informatie over minisymposium

Het boek (hardcover en geïllustreerd) is vanaf eind april voor slechts € 14,95 verkrijgbaar in de webshop.

Vanwege de publicatie van de artikelen in boekvorm, zijn de gerelateerde edities van Marturia voor onbepaalde tijd niet online beschikbaar.

Lees de meest recente editie