30 oktober: Studiedag voor kerkleiders

Op 30 oktober vindt er weer een studiedag voor kerkleiders plaats. In De Wegwijzer in Almere gaan we nadenken over het thema: Kerk zijn hier én nu.

Inleiding

Kerk zijn hier én nu. ‘Hier’ is de plek waar jij een bediening van leiderschap mag innemen. ‘Hier’ is jouw kerk als plek waar hemel en aarde elkaar raken.
‘Nu’ is de tijd waarin we leven. Een tijd na corona, waarin meer nodig is dan alleen maar ‘opstarten’. Het is een tijd waarin we veel kunnen leren van het denken van de jongere generaties, om zo ook kerk te kunnen zijn voor de toekomst.

Thema

Met het boek Tweecomponentenkerk: bouwen aan een kerk van én-én’ van Arjan Zantingh als basis, onderzoeken we op deze studiedag de elementen van een gezonde gemeente- en leiderschapscultuur die noodzakelijk zijn om vruchtbare verandering en vernieuwing tot stand te kunnen brengen.
Van daaruit trekken we nieuwe lijnen, bevragen we elkaar en trekken we belangrijke lessen uit de ‘millenial-mindset’. En is er uiteraard ruimte voor jouw specifieke vragen.

Sprekers

Sprekers op deze dag zijn Arjan Zantingh en Jos Douma. Zij willen je deze dag graag inspireren, helpen reflecteren en je naar huis laten gaan met een paar concrete acties die je kunt ondernemen.