• Evangelisch College

Het Evangelisch College is een interkerkelijk opleidingsinstituut dat deeltijdopleidingen en cursussen aanbiedt op het gebied van de
    - Bijbel
    - Theologie
    - Missionair Werk
    - Pastoraat.
  • Doelgroep

Onze doelgroep zijn volwassenen die verlangen naar meer kennis over de Bijbel en toegerust willen worden voor een taak in Gods Koninkrijk.
  • Studeren aan het Evangelisch College

✔ Evangelische identiteit
    ✔ Bijbelgericht en Bijbelgetrouw
    ✔ Interkerkelijk
    ✔ Geloofstoerustend
    ✔ Breed erkend en aanbevolen
    ✔ Gedegen onderwijs
    ✔ Bekwame en gepassioneerde docenten
    ✔ Veelzijdig en flexibel studieaanbod
    ✔ Goede prijs-/kwaliteitverhouding
    ✔ Leslocaties verspreid over heel het land
    ✔ Persoonlijke benadering
  • Interkerkelijk

Jaarlijks volgen ruim 1500 studenten en cursisten een studie bij het Evangelisch College; gezamenlijk vertegenwoordigen zij de volle breedte van christelijk Nederland.

Inleiding in de theologie

Deze module biedt een inleiding in de complexe wereld van de evangelische theologie. Daartoe staan we in het eerste deel eerst stil bij de uitgangspunten en kenmerken van de Evangelische Beweging. Deze beweging vormt immers de bedding van waaruit evangelische theologie wordt bedreven. Daarna richt de aandacht zich op vragen als "Wat is theologie?", "Wat is de doelstelling en het nut van de theologie?" En "Wat zijn de eigenschappen van theologische kennis?". Ook staan we stil bij enige gevaren voor de theologie.
In het tweede deel bespreken we in hoeverre we de theologie een wetenschap kunnen noemen. Dit gedeelte biedt tegelijkertijd een beknopte inleiding in de wetenschapsfilosofie.
In het derde en laatste deel houden we ons bezig met de opbouw van de theologie en de classificatie van theologische literatuur. Dit gedeelte is voor de student een kapstok om op systematische wijze een eigen theologische bibliotheek op te zetten.

Prijs per stuk:

BIJBEL

Opleiding / cursus

► ETS-Bijbelcursus (4-jaar)
► Bijbelse Theologie (2-jaar)
► Verantwoord Bijbelgebruik

ETS-Studiedagen

THEOLOGIE

Theologie(5-jaar)
Bijbelse Theologie(2-jaar)
► Gemeente Werk (3-jaar)

* Ook afstandsonderwijs