• Evangelisch College

Het Evangelisch College is een interkerkelijk opleidingsinstituut dat deeltijdopleidingen en cursussen aanbiedt op het gebied van de
    - Bijbel
    - Theologie
    - Missionair Werk
    - Pastoraat.
  • Doelgroep

Onze doelgroep zijn volwassenen die verlangen naar meer kennis over de Bijbel en toegerust willen worden voor een taak in Gods Koninkrijk.
  • Studeren aan het Evangelisch College

✔ Evangelische identiteit
    ✔ Bijbelgericht en Bijbelgetrouw
    ✔ Interkerkelijk
    ✔ Geloofstoerustend
    ✔ Breed erkend en aanbevolen
    ✔ Gedegen onderwijs
    ✔ Bekwame en gepassioneerde docenten
    ✔ Veelzijdig en flexibel studieaanbod
    ✔ Goede prijs-/kwaliteitverhouding
    ✔ Leslocaties verspreid over heel het land
    ✔ Persoonlijke benadering
  • Interkerkelijk

Jaarlijks volgen ruim 1500 studenten en cursisten een studie bij het Evangelisch College; gezamenlijk vertegenwoordigen zij de volle breedte van christelijk Nederland.

In ontmoeting met het Nieuwe Testament

Het bestuderen van het Nieuwe Testament is een verrassende en overweldigende ervaring. 'In ontmoeting met het Nieuwe Testament' is geschreven als leidraad bij deze bestudering. De auteurs geven een samenvatting van de inhoud van het Nieuwe Testament en maken de lezer vertrouwd met de belangrijkste thema's en de wetenschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot elk bijbelboek. Dit boek biedt veel gevarieerd materiaal, afgestemd op het niveau van een beginnende student, zoals:

• Veel illustratiemateriaal, kaarten, tabellen, tekeningen en foto's
  • Overzichtsblokken die een overzicht geven van relevante ethische en theologische thema's en primaire bronnen (zowel uit de Bijbel als uit buitenbijbelse teksten).
  • Zogeheten 'focus'blokken' waarin belangrijke thema's aan de orde worden gesteld en toegepast voor de student.
  • Een woordenlijst aan het eind van het boek, met daarin de meest gebruikte kernbegrippen.
  • Een hoofdstukoverzicht en een lijstje met kernbegrippen aan het begin van elk hoofdstuk.
  • Aan het eind van ieder hoofdstuk blokjes met studievragen, overzichtsvragen, literatuurverwijzing en samenvatting.

Auteur: Walter A. Elwell, Robert W. Yarbrough
ISBN: 9789058290755
Uitgave: Uitgeverij Jongbloed, 2000
Pagina's: 444