• Evangelisch College

Het Evangelisch College is een interkerkelijk opleidingsinstituut dat deeltijdopleidingen en cursussen aanbiedt op het gebied van de
    - Bijbel
    - Theologie
    - Missionair Werk
    - Pastoraat.
  • Doelgroep

Onze doelgroep zijn volwassenen die verlangen naar meer kennis over de Bijbel en toegerust willen worden voor een taak in Gods Koninkrijk.
  • Studeren aan het Evangelisch College

✔ Evangelische identiteit
    ✔ Bijbelgericht en Bijbelgetrouw
    ✔ Interkerkelijk
    ✔ Geloofstoerustend
    ✔ Breed erkend en aanbevolen
    ✔ Gedegen onderwijs
    ✔ Bekwame en gepassioneerde docenten
    ✔ Veelzijdig en flexibel studieaanbod
    ✔ Goede prijs-/kwaliteitverhouding
    ✔ Leslocaties verspreid over heel het land
    ✔ Persoonlijke benadering
  • Interkerkelijk

Jaarlijks volgen ruim 1500 studenten en cursisten een studie bij het Evangelisch College; gezamenlijk vertegenwoordigen zij de volle breedte van christelijk Nederland.

Eschatologie

Uitgave: maart 2016

Toekomstverwachting is van alle eeuwen. De eschatologie is het vakgebied dat specifiek de christelijke toekomstverwachting theologisch wil doordenken. Deze studiemodule wil een inleiding bieden op dit boeiende en veel-bediscussieerde vakgebied.

Na de belangrijke inleidende vragen, zoals hoe eschatologisch materiaal in de Bijbel moet worden gelezen, valt de module uiteen in drie hoofddelen.

1. Een theologische verkenning van de eschatologie in Oude en Nieuwe Testament.
  2. Een historisch-theologisch overzicht van de belangrijkste eschatologische ontwikkelingen van de eerste eeuwen tot vandaag de dag.
  3. Een systematisch-theologische behandeling van de belangrijkste thema’s die te maken hebben met de christelijke toekomstverwachting.

Ondanks dat dit zeker een uitdagend vakgebied is, is haar bestudering de moeite ruimschoots waard en een verrijking voor het geloof.

Inhoudsopgave Eschatologie

Prijs per stuk:

BIJBEL

Opleiding / cursus

► ETS-Bijbelcursus (4-jaar)
► Bijbelse Theologie (2-jaar)
► Verantwoord Bijbelgebruik

ETS-Studiedagen

THEOLOGIE

Theologie(5-jaar)
Bijbelse Theologie(2-jaar)
► Gemeente Werk (3-jaar)