Menu
 • ETS-Bijbelcursus

  Leert je de Bijbel lezen, begrijpen en toepassen!
  Aangeboden op > 50 cursuslocaties in Nederland.
 • Cursist aan het woord

  "Door het héle verhaal van de Bijbel te ontdekken, leer ik God beter kennen."
  - Sonja van der Schee
 • ETS-Bijbelcursus

  De Evangelische Toerusting School (ETS) is een interkerkelijke Bijbelcursus over de inhoud, achtergrond en boodschap van de Bijbel. Met ruim 50 cursuslocaties is de ETS de Bijbelschool ook bij u in de buurt!
 • Cursist aan het woord

  "Een ongelovige vriend stelde mij een eenvoudige vraag over de Bijbel, maar ik wist het antwoord niet... Daarom ben ik de ETS-Bijbelcursus gaan volgen."
  - Stefan van Ballegooie

Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders

Aangeboden door: Evangelische Toerusting School (ETS)

Inleiding

De Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders is een interactieve cursus van twee dagdelen voor wie toegerust wil worden om met een groep mensen de Bijbel te lezen, zoals (beginnende) kringleiders. Deze cursus leert hoe je een kringgesprek over de Bijbel opzet en leidt met een groep mensen met diverse achtergronden en opvattingen. 

Voor wie is de cursus bedoeld?

De Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders is bedoeld voor wie toegerust wil worden om met een groep mensen de Bijbel te lezen, zoals (beginnende) kringleiders. Misschien heb je de ETS-Bijbelcursus gevolgd en wil je dat wat je ontvangen hebt doorgeven. Een kring is daar een mooie manier voor. Je neemt mensen mee de Bijbel in, in de verwachting elkaar en God te ontmoeten. De Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders geeft je hiervoor de handvatten die je nodig hebt.

Hoe is de cursus opgezet?

In twee dagdelen leer je hoe je een gesprek over de Bijbel opzet en leidt. Het aanleren van vaardigheden staat centraal. De cursus is interactief, praktisch en er wordt veel geoefend. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Je ontvangt een cursusmap met de belangrijkste lesstof en verwijzingen. Na iedere les maak je een thuisopdracht. Per opdracht ben je 0,5 tot 2 uur bezig. De docent voorziet de opdracht van feedback. Na het volgen van de cursus ben je in staat het gesprek over de Bijbel voor te bereiden en goed te leiden. 

Cursusprogramma  
Les 1: Gespreksvaardigheden Wat komt er allemaal kijken bij het leiden van een gesprek? Hoe ga je van een gesprek naar een ontmoeting? De nodige kennis en vaardigheden worden aangereikt. De belangrijkste vaardigheden worden geoefend.  
Les 2: Gespreksvoorbereiding Het maken van een gespreksopzet (het schrijven van een Bijbelstudie) staat centraal. De benodigde kennis wordt aangereikt. De vaardigheid wordt geoefend. Ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik van werkvormen. 

Studiebelasting

De cursus bestaat uit 2 lessen van 3,5 uur (incl. pauze). Na iedere les maak je een thuisopdracht. Per opdracht ben je 0,5 tot 2 uur bezig. De docent voorziet de opdracht van feedback.

Cursuslocaties

In het cursusjaar 2018-2019 wordt de Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders aangeboden op de volgende locaties:

► Veenendaal (2 & 9 februari 2019)*

Houd de website in de gaten voor nieuwe locaties!

* Onder voorbehoud van voldoende deelnemers. Indien de cursus niet door kan gaan, ontvangt u volledige restitutie van het cursusgeld.

Docent

De cursus wordt gegeven door dr. Bram van Putten, die deze cursus ontwikkelde.

Kosten

De cursusprijs bedraagt € 75,-.
Het cursusgeld kan middels iDeal worden betaald.


Aanmelden