Samengevat:

± 5 uur voorbereiding per les

Jaarlijks verschillende leslocaties

Voor iedereen toegankelijk

€ 200,- (incl. cursusmap)

Inleiding

Verantwoord Bijbelgebruik is een pittige, interactieve 10-delige ‘doe-cursus’ voor iedereen die verlangt naar meer diepgang en voldoening in het Bijbellezen en toegerust wil worden in het op verantwoorde wijze vertalen van de Bijbelse boodschap naar de tijd van nu.

Aanmelden     Informatiefolder     Deze cursus ook bij jou in de kerk?

Waarom zou je deze cursus willen volgen?

• Je verlangt naar meer voldoening en diepgang bij het lezen van de Bijbel.
  • Je wilt stap voor stap de kunst van het ontdekkend Bijbellezen ontdekken.
  • Je wilt leren op verantwoorde wijze de Bijbel uit te leggen.

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus leer je stap-voor-stap de kunst van het ontdekkend bijbellezen. Je maakt daarbij gebruik van de beproefde ‘OBT-methode’. Dat wil zeggen dat je bij de bestudering van een bijbelgedeelte drie fasen doorloopt:

• Ontdekken
  • Begrijpen
  • Toepassen

De schrijvers van de Bijbel hadden in hun tijd en cultuur een specifieke doelgroep voor ogen. Zij hebben hun boodschap verpakt in een bepaalde vorm: genre, stijl, tekststructuur. De OBT-methode gaat ervan uit dat de doorvertaling van de Bijbel naar vandaag recht moet doen aan de oorspronkelijke boodschap van de auteur en de betekenis daarvan voor de eerste ontvangers. Voordat je de tekst toe kunt passen, is het belangrijk om deze eerst te ontdekken en te begrijpen.

Na het volgen van deze cursus is je Bijbelgebruik veranderd. Het lezen en uitleggen van bekende bijbelgedeelten wint aan diepgang en in onbekende gedeelten leer je de rijkdom van het Woord kennen. Je bent in staat om Bijbelgedeelten te vertalen naar actuele principes en deze te delen met anderen.

Hoeveel tijd vraagt deze cursus?

De cursus bestaat uit 10 lessen van 2,5 uur. Ter voorbereiding op de lessen wordt je gevraagd een hoofdstuk uit het lesboek te lezen en enkele verwerkingsopdrachten te maken. Reken hierbij op gemiddeld 5 uur voorbereiding per les.

Vind de dichtstbijzijnde leslocatie:

Waar wordt de cursus aangeboden?

In het cursusjaar 2018-2019 wordt de cursus Verantwoord Bijbelgebruik aangeboden op de volgende locaties:

• Apeldoorn (10 woensdagavonden; start: 3 okt. 2018)
  • Den Bosch (10 dinsdagavonden; start: 25 sept. 2018)
  • … in jouw kerk of gemeente?

De cursus wordt jaarlijks op verschillende locaties aangeboden.Wil je op de hoogte blijven van het actuele cursusaanbod? Meld je dan aan voor onze Nieuwsbrief.