• ETS-Bijbelcursus

Leert je de Bijbel lezen, begrijpen en toepassen!
    Aangeboden op > 50 cursuslocaties in Nederland.
  • Cursist aan het woord

"Door het héle verhaal van de Bijbel te ontdekken, leer ik God beter kennen."
    - Sonja van der Schee
  • ETS-Bijbelcursus

De Evangelische Toerusting School (ETS) is een interkerkelijke Bijbelcursus over de inhoud, achtergrond en boodschap van de Bijbel. Met ruim 50 cursuslocaties is de ETS de Bijbelschool ook bij u in de buurt!
  • Cursist aan het woord

"Een ongelovige vriend stelde mij een eenvoudige vraag over de Bijbel, maar ik wist het antwoord niet... Daarom ben ik de ETS-Bijbelcursus gaan volgen."
    - Stefan van Ballegooie

De cursus Verantwoord Bijbelgebruik in uw kerk/gemeente?

Inleiding

Als onderdeel van het Evangelisch College, biedt de Evangelische Toerusting School (ETS) ondermeer de cursus Verantwoord Bijbelgebruik aan. Deze cursus wordt op aanvraag van een plaatselijke kerk/gemeente verzorgd op locatie.

De lessen worden verzorgd door ervaren docenten die verbonden zijn aan het Evangelisch College en getraind zijn door John Boekhout om deze cursus te verzorgen.

Kosten en voorwaarden

• De kosten om het ETS uit te nodigen de cursus Verantwoord Bijbelgebruik (bestaande uit 10 lessen van elk 2 uur) te verzorgen in uw kerk/gemeente bedragen € 1750,- (excl. reiskosten; € 0,19 per kilometer).
  • Indien de cursus in samenwerking met een andere gemeente wordt aangeboden, wordt per participerende gemeente een meerprijs van € 500,- in rekening gebracht.
  • Elke deelnemer wordt de mogelijkheid geboden de cursusmap (€ 25,-) en het lesboek (€ 23,50) aan te schaffen.
  • De organiserende gemeente draagt zorg voor de locatie, faciliteiten en catering voor deze cursus.
  • De organiserende gemeente ontvangt voor aanvang van de cursus van de ETS een factuur voor het cursusgeld , de cursusmappen, een doorberekening van de reiskosten van de docenten (en indien van toepassing de meerprijs voor de participerende gemeente(n)).
  • De organiserende gemeente mag de cursuskosten en cursusmateriaal kosten (indien gewenst) doorberekenen aan haar deelnemers c.q. aan de participerende andere gemeente(n).
  • De week voor aanvang van de cursus stuurt de organiserende gemeente de ETS een lijst met deelnemers (inclusief NAW gegevens), zowel die uit de eigen gemeente als die uit de eventueel participerende gemeente(n).
  • De ETS maakt deze cursus bekend op haar website en biedt geïnteresseerden de mogelijkheid zich als externe-cursist aan te melden voor deze cursus. De opbrengt hiervan is ten bate van het werk van het Evangelisch College.

Procedure van aanvraag

1. Maak aan de ETS uw interesse kenbaar door te mailen naar de adjunct-directeur opleidingen: j.vannes@evangelisch-college.nl.
  2. De ETS onderzoekt de mogelijkheid van het verzorgen van de cursus.
  3. In onderling overleg worden de data van de lesdagen/-avonden afgesproken.
  4. Er wordt bekendheid gegeven aan de cursus en gestart met de werving van deelnemers. De ETS voorziet de organiserende gemeente (kosteloos) van flyers.