• Toerustingscursus Samenkomst en Muziek

Deze cursus biedt een Bijbels-theologische visie op de samenkomst. Daarnaast biedt de cursus handreikingen om te komen tot (meer) evenwicht en samenhang in de eredienst.

Toerustingscursus Samenkomst en Muziek

Waarom komt de gemeente samen?
Deze cursus biedt een Bijbels-theologische visie op de samenkomst. Daarnaast biedt de cursus handreikingen om te komen tot (meer) evenwicht en samenhang in de eredienst.

Aanmeldingsformulier     Informatie voor kerken

Inleiding

De eredienst is het hart van het leven van de gemeente. Het is de plaats waar de christelijke geloofsgemeenschap haar Heer ontmoet. Daar wordt de gemeente opgebouwd en bemoedigd. In missionair opzicht is de samenkomst het visitekaartje van de gemeente. Lees meer.

Vanwege het grote belang van de samenkomst biedt het Evangelisch College de Toerustingscursus Samenkomst en Muziek aan. Het accent van deze cursus ligt niet zozeer op de techniek van het leiden van de dienst, maar meer op het doordenken van achterliggende vragen zoals:

• Waartoe komt de gemeente samen?
  • Wat is de functie van zingen in de eredienst?
  • Welke liederen worden er gezongen?
  • Welke rol heeft de zangleider?

Doelgroep

De cursus richt zich op iedereen die betrokken is bij de samenkomst, zoals zangleiders, dienstleiders, musici, oudsten, voorgangers en leden van liturgiecommissies.

Cursusprogramma

Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van elk een dagdeel:

Bijeenkomst 1: Visie op de samenkomst

Bijeenkomst 2: Muziek in de samenkomst

Vind de dichtstbijzijnde leslocatie:
Actueel cursusaanbod

In het cursusjaar 2017-2018 wordt de Toerustingscursus Samenkomst en Muziek aangeboden op de volgende locatie(s):

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname bedragen € 75,- per persoon.

• Bij gelijktijdige aanmelding van 2 of meer deelnemers wordt €10,- groepskorting aangeboden.
  • Bij aanmelding gelden de annuleringsvoorwaarden van het Evangelisch College.

Aanmeldingsformulier

In uw kerk/gemeente?

Nodig het Evangelisch College uit om deze cursus in uw kerk/gemeente aan te bieden. Zie hiervoor:

Informatie voor kerken