• Toerustingscursus Pastoraat

Inleidende cursus van 5 zaterdagen.
    Jaarlijks aangeboden op diverse locaties verspreid over het land.
  • Inhoud van de cursus

• De Bijbel als basis

Toerustingscursus Pastoraat

Aanmelden     Download flyer

Inleiding

De Toerustingscursus Pastoraat is een inleidende cursus van vijf zaterdagen of tien avonden voor iedereen die bezig is met pastoraat of daarmee wil beginnen. Een vooropleiding is niet nodig. De studielast is laag (geen tentamens en opdrachten).

Inhoud

Pastoraat is: met mensen meeleven, ze ondersteunen of begeleiden vanuit Gods Woord en door Zijn Geest. Dat gebeurt in kerken, gemeenten, kringen, organisaties en persoonlijke relaties. Iedereen met een verlangen zich hierin (meer) te bekwamen kan aan de cursus meedoen. In deze cursus wordt een basis gelegd voor pastoraal werk. Wat moet je weten en welke vaardigheden komen van pas? Er wordt een theoretische ondergrond gelegd, en telkens wordt daarbij de praktijk gezocht: hoe pas je dit toe? Je eigen relatie met God krijgt ook aandacht, want van daaruit kun je uitdelen. Vanuit de Bijbel worden principes en voorbeelden aangereikt. Je wordt zelf aangemoedigd de Bijbel verder te bestuderen.

Cursusprogramma

Op vijf zaterdagen (10:00 uur tot 15:30 uur) of tien avonden worden door verschillende docenten de volgende tien thema’s behandeld (afhankelijk van de beschikbaarheid van docenten kan onderstaand programma qua volgorde per locatie verschillen).

Ochtendprogramma Middagprogramma
Lesdag 1 Pastoraat
Hoe doen we dat?
Emoties
Een geschenk
Lesdag 2 Karakter en identiteit
Weet wie je bent
Gesprekstechnieken
Over het voeren van een gesprek
Lesdag 3 Relaties
Een belevenis
Grenzen
Stop! Een grens
Lesdag 4 Ziekenpastoraat
Ziek, maar toch geholpen
Ouderenpastoraat
Als de eindstreep in zicht komt
Lesdag 5 Strijd in het denken
De kamer van ons gedachteleven
Bidden en zegenen
Pastoraat: een geestelijke zaak

Vind de dichtstbijzijnde leslocatie:
Cursuslocaties

In het cursusjaar 2017-2018 wordt de Toerustingscursus Pastoraat aangeboden op de volgende locaties:

Goes (5 zaterdagen; febr. - april 2018)*
Zwijndrecht (5 zaterdagen; jan. - april 2018)*

In het cursusjaar 2018-2019 wordt de Toerustingscursus Pastoraat aangeboden op de volgende locaties:

Amersfoort (5 zaterdagen; sept. - dec 2018)*
► Zwijndrecht (5 zaterdagen; jan. - mei 2019)*

* Onder voorbehoud van voldoende deelnemers (minimaal 15).
Indien de cursus niet door kan gaan, ontvangt u volledige restitutie van het cursusgeld.

Cursusmateriaal

Elke cursist ontvangt bij aanvang van de cursus een uitgebreide studiemap met daarin de handouts van de PowerPoints van de tien lessen. Daarnaast is de studiemap voorzien van een EC-schrijfblok en pen.

De kosten voor de Toerustingscursus Pastoraat bedragen:

- Cursusgeld: € 250,- (incl. studiemap)

Groepskorting
Indien meerdere deelnemers zich gezamenlijk aanmelden, wordt er groepskorting aangeboden. Voorwaarde is dat de kosten voor de betreffende deelnemers worden verrekend middels één betaling (zie het aanmeldingsformulier). Het later doorvoeren van mutaties in de groepskorting is niet mogelijk.

• Bij 2 cursisten: € 12,50 korting p.p.
  • Bij 3 of 4 cursisten: € 25,- korting p.p.
  • Bij 5 of 6 cursisten: € 37,50 korting p.p.
  • Bij 7 of meer cursisten: € 50,- korting p.p.

Getuigschrift
Na afloop van de cursus is het mogelijk een getuigschrift van deelname aan te vragen.
De kosten hiervoor bedragen €25,- (incl. verzendkosten).

Aanvraag getuigschrift

Gemeente-onderwijs

Het is ook mogelijk het EPS uit te nodigen deze cursus in uw kerk/gemeente aan te bieden.
► Klik hier voor meer informatie over de kosten, voorwaarden en procedure.

Neem voor meer informatie contact op met de cursuscoördinator Syta Bosma:

Aanmelden

Bij aanmelding zijn de volgende annuleringsvoorwaarden van toepassing: klik hier.

Actueel cursusaanbod

Klik op de naam van de activiteit voor meer informatie.

Datum Activiteit Locatie
za 29 sep 2018 -
za 01 dec 2018
Amersfoort 29-09-2018 10:00:00 01-12-2018 15:30:00 35 Toerustingscursus Pastoraat Locatie: Emmaüskerk Adres: Noordewierweg 131, Amersfoort Programma: Zaterdag 29 september 2018 Zaterdag 13 oktober 2018 Zaterdag 3 november 2018 Zaterdag 17 november 2018 Zaterdag 1 december 2018 ► Meer informatie Amersfoort Syta Bosma s.bosma@pastoraat.nu false DD/MM/YYYY
za 19 jan 2019 -
za 18 mei 2019
Zwijndrecht 19-01-2019 10:00:00 18-05-2019 15:30:00 35 Toerustingscursus Pastoraat Locatie: EC-Onderwijscentrum Adres: Anjerstraat 79, Zwijndrecht Programma: Zaterdag 19 januari 2019 Zaterdag 9 februari 2019 Zaterdag 16 maart 2019 Zaterdag 13 april 2019 Zaterdag 18 mei 2019 ► Meer informatie Zwijndrecht Syta Bosma s.bosma@pastoraat.nu false DD/MM/YYYY

Reactie van cursisten

Een goede toerusting voor pastoraat, gegeven door kundige docenten en doorleefd onderwijs.

De cursus heeft me een schat aan kennis en praktische handvaten opgeleverd.

Prachtige cursus, heel verrijkend en een goede selectie van onderwerpen.