• Toerustingscursus Kringleiders

Toerustingscursus Kringleiderschap

Ter ondersteuning bij het toerusten van kringleiders in kerken en gemeenten biedt het Evangelisch College een Toerustingscursus aan van 4 lessen, gericht op de praktijk van het kringleiderschap. Deze cursus wordt op aanvraag van een plaatselijke kerk en gemeente verzorgd op locatie.

Zodra een cursus door het Evangelisch College in een plaatselijke kerk/gemeente wordt verzorgd, wordt dit vermeld bij onderstaand actueel cursusaanbod. Geïnteresseerden kunnen zich als 'externe deelnemer' hiervoor aanmelden.

Interesse voor uw kerk/gemeente?
Nodig het Evangelisch College uit om deze cursus in uw kerk/gemeente aan te bieden.
► Klik hier voor meer informatie over de kosten, voorwaarden en procedure.

Cursusprogramma
Het cursusprogramma bestaat uit 4 lesavonden van elk 2 uur (excl. pauze) waarbij per avond één van de onderstaande onderwerpen wordt behandeld:

- Groepsdynamica (leiding geven aan een groep mensen; groepsprocessen die een rol spelen in een kring)
- Gesprekstechniek (leren luisteren en gesprekken sturen; communicatieprocessen in een kring)
- Bijbelstudiemethoden (verantwoord omgaan met de Bijbel; het verzorgen van Bijbelstudies in een kring)|
- Pastoraat (pastorale vaardigheden; zorg dragen voor het geestelijk welzijn van de kringleden)

Docenten
De lessen worden verzorgd door ervaren docenten die verbonden zijn aan het Evangelisch College.

Vind de dichtstbijzijnde leslocatie:
Studiematerialen
Deelnemers ontvangen per lesavond een hand-out van de lesstof. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om met korting studiemodulen aan te schaffen (zie onder: Webshop).

• Voor leden van de organiserende kerk/gemeente is deelname gratis.
  • Voor externe deelnemers bedraagt de totale cursusprijs (voor 4 lesavonden) € 100,-.
    • Bij gelijktijdige aanmelding van 4 of meer personen wordt 20% korting verleend.
    • Bij aanmelding gelden de annuleringsvoorwaarden van het Evangelisch College.

​Aanmeldingsformulier

Klik hier om het aanmeldingsformulier te openen.

Actueel cursusaanbod

Klik op de link van de activiteit voor meer informatie.

Er zijn op dit moment geen evenementen.

Evaluatieformulier

Evaluatieformulier Toerustingscursus Kringleiderschap