Menu
  • Opleiding Missionair Werk

    Als onderdeel van het Evangelisch College biedt de ETA een 3-jarige deeltijdopleiding Missionair Werk aan op HBO-niveau in Amersfoort (12 zaterdagen).

    De opleiding kenmerkt zich door een stevig Bijbels-theologisch kader en praktisch-theologische vakken, gericht op missionair werk.
  • Student aan het woord

    "Mijn verlangen is om de gebrokenen van hart met de liefde van Jezus te bereiken. De opleiding Missionair Werk geeft mij de verdieping die ik hiervoor nodig heb."
    - Daniëlle Meeuws

Janke Bouius - student Missionair Werk

Kopafbeelding

Als je 'echt' luistert naar iemand, mag je even in zijn hart kijken en word je deelgenoot van wat de ander bezig houdt, je deelt in zijn of haar verhaal.

Tijdens het maken van de praktijkopdracht voor het vak Gesprekstechnieken heb ik een wijze les geleerd. De opdracht was drie interviews houden met niet christenen of iemand die bewust geen christen meer is. Tijdens deze gesprekken merk je dat er tussen luisteren en 'echt' luisteren verschil zit. 
 
Als je 'echt' luistert naar iemand, mag je even in zijn hart kijken en word je deelgenoot van wat de ander bezig houdt, je deelt in zijn of haar verhaal. De kunst is dan om niet te veel te zeggen.