• ETS-Bijbelcursus

Leert je de Bijbel lezen, begrijpen en toepassen!
    Aangeboden op > 50 cursuslocaties in Nederland.
  • Cursist aan het woord

"Door het héle verhaal van de Bijbel te ontdekken, leer ik God beter kennen."
    - Sonja van der Schee
  • ETS-Bijbelcursus

De Evangelische Toerusting School (ETS) is een interkerkelijke Bijbelcursus over de inhoud, achtergrond en boodschap van de Bijbel. Met ruim 50 cursuslocaties is de ETS de Bijbelschool ook bij u in de buurt!
  • Cursist aan het woord

"Een ongelovige vriend stelde mij een eenvoudige vraag over de Bijbel, maar ik wist het antwoord niet... Daarom ben ik de ETS-Bijbelcursus gaan volgen."
    - Stefan van Ballegooie

Getuigenis van gediplomeerd ETS-cursist Dikkie van de Beek

Kopafbeelding

Na vier jaar heb ik de Bijbelcursus van de ETS afgesloten. En ik ben er erg enthousiast over en dankbaar voor. Waarom? Omdat het mij veel gebracht heeft.

Allereerst moest ik de Bijbel boek voor boek gaan lezen. Niet hap snap, zoals zo vaak gebeurt. Maar een heel Bijbelboek achter elkaar en dan spreekt het zo bijzonder. Ook de onbekende delen van de Bijbel komen aan de orde.

Dan volgde er een cursusavond over het te behandelen Bijbelboek. Ons werd alles verteld over de achtergrond, de schrijver, de bijzonderheden, de thematiek, over hoe het nu te interpreteren en toe te passen, enz. Ook is er dan alle ruimte om met je persoonlijke vragen te komen. En dat in een groep met mensen uit verschillende kerkelijke achtergronden. Dat maakte het ook heel boeiend.

Het is zo verrijkend om de verbanden in de Bijbel te gaan zien. Om te zien hoe het Nieuwe Testament de vervulling is van het Oude Testament en welk een diepe eenheid ze blijken te zijn. Om te ontdekken dat Genesis dezelfde Inspirator moet hebben gehad als Openbaring dat honderden jaren later is geschreven.

Mijn Bijbelkennis is erg toegenomen. Dat komt ook omdat je voor een tweede keer door alle lesstof gaat als je de tentamens moet maken. Ook dat zou ik iedereen aanraden om wel te doen, dan blijft er nog veel meer hangen. Mijn bewondering voor en geloof in de God van de Bijbel: Vader, Zoon en Heilige Geest is in deze vier jaar echt gegroeid!