• Opleiding Pastorale Hulpverlening

Een 3-jarige deeltijdopleiding op HBO-niveau.
    Aangeboden in:
    - Meppel (zaterdag)
    - Zwijndrecht (vrijdagmiddag en -avond).
  • Theorie en praktijk

De opleiding wordt gekenmerkt door een unieke combinatie van theologie en pastoraat en van theorie en praktijk.
  • Docenten

De lessen en trainingen worden verzorgd door ervaren en bevlogen docenten, met een theologische achtergrond en een ruime praktijkervaring in het pastoraat.
  • Student aan het woord

"Ik miste een theoretische ondergrond en praktische vaardigheden bij het voeren van pastorale gesprekken. Wat ik nu leer bij de opleiding Pastorale Hulpverlening kan ik direct toepassen in de praktijk."
    - Bas Keijzer
  • Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor hen die een liefde hebben voor God én mensen en opgeleid willen worden tot pastoraal werker om hiermee (al dan niet beroepsmatig) actief te zijn in de kerk of organisatie.
  • Bijbel

Het bijzondere van de opleiding is, dat de student naast de vele pastorale informatie en het verkrijgen van pastorale vaardigheden ook veel kennis van de Bijbel opdoet - een unieke combinatie van pastoraat en (bijbelse - en systematische) theologie! Tijdens de colleges wordt deze relatie tussen de theologische vakken en het pastoraat duidelijk uiteengezet.

Henny Stouwdam - oud student Pastorale Hulpverlening

Kopafbeelding

In het pastoraat is kennis van allerlei hulpvragen nodig en inzicht in het woord van God onmisbaar.
Het EPS biedt een studie met een combinatie van deze twee.

In mijn werk sta ik dicht bij mensen. Allerlei vragen en problemen zowel op pastoraal als theologisch vlak passeren de revue. Mijn studie Kort HBO Pastoraal Werk (nu opleiding Pastorale Hulpverlening aan het EPS) is hierbij van onschatbare waarde. Pastoraat is het met zorg begeleiden van de één door de ander in de gemeente van Jezus Christus om met elkaar de weg van God te (blijven) bewandelen. Hierbij is kennis van allerlei hulpvragen nodig en inzicht in het woord van God onmisbaar.
Het EPS biedt een studie met een combinatie van deze twee.

Henny Stouwdam is hoofd pastoraat bij Evangelische Kerk de Pijler Lelystad.