Menu
 • Opleiding Theologie

  5-jarige deeltijdopleiding op HBO-niveau.
  Aangeboden in:
  - Amersfoort (zaterdag)
  - Meppel (zaterdag)
  - Rotterdam (donderdagavond)
  - Zwijndrecht (vrijdag)
  en via het gestructureerd afstandsonderwijs.
 • Doelgroep

  De Opleiding Theologie is bedoeld voor diegenen die zich willen verdiepen in het brede spectrum van de christelijke theologie en toegerust willen worden om hiermee (al dan niet beroepsmatig) een bijdrage te leveren aan de kerkelijke gemeente, christelijke organisaties en de samenleving.
 • Opleiding Theologie

  De opleiding kenmerkt zich door een nadruk op Bijbelse en systematisch-theologische vakken. Ook de Bijbeltalen Hebreeuws en Grieks maken onderdeel uit van het curriculum.
 • Docenten

  De lessen worden verzorgd door ervaren en bevlogen docenten, met een hart voor God en Zijn Woord.
 • Student aan het woord

  “Eindelijk kan ik gehoorzaam zijn aan het verlangen dat God al zo lang in me heeft gelegd: me verdiepen in Zijn Woord en me laten toerusten voor een taak in Zijn Koninkrijk.”
  - Gerard Mourik

Studiemateriaal: Schriftelijk of Digitaal?

Inleiding

Voor de meeste vakken heeft het Evangelisch College eigen studiemodulen ontwikkeld. De leerstof van de studiemodulen is helder geschreven en overzichtelijk ingedeeld. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal vragen over hetgeen is behandeld, zodat men zelf kan inschatten of men het bestudeerde gedeelte heeft begrepen en beheerst. Met behulp van de toegevoegde literatuurlijst kan men desgewenst aanvullende literatuur raadplegen.
Dit studiemateriaal kan zowel schriftelijk als digitaal worden verkregen. 
 
Schriftelijk:
Indien u kiest voor schriftelijk studiemateriaal, ontvangt u voor elk vak het materiaal in een fraai afgewerkte studiemap.
Digitaal:
Bij de digitale variant krijgt de student het materiaal als PDF bestanden aangeleverd op een USB-stick of per e-mail. Deze PDF bestanden zijn te openen op elk gewenst apparaat, zoals PC's, e-bookreaders, tablets en smartphones (mits deze het PDF-bestandsformaat ondersteunt).

Beveiliging en copyright
De PDF bestanden worden via een watermerk voorzien van de naam van de student. 

 • Studenten en studiepashouders van het Evangelisch College ontvangen een PDF-bestand zonder verdere beveiligingsrestricties (hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om aantekeningen te maken in het document en pagina's uit te printen).
 • Voor niet-studiepashouders geldt dat zij een beveiligd PDF-bestand ontvangen waarbij het niet mogelijk en toegestaan is om dit document te bewerken en/of af te drukken.
De bestanden zijn bedoeld voor eigen gebruik en mogen zo vaak als nodig gekopieerd worden. Het verspreiden/doorsturen van de digitale bestanden naar derden is echter niet toegestaan.

Kosten studiemateriaal

Digitale modulen
Indien een student aangeeft de studiemodulen digitaal te willen ontvangen, krijgt de student bij aanvang van het collegejaar de betreffende modulen digitaal op een USB-stick aangeleverd. Een student is hiermee circa 20% voordeliger uit dan bij het schriftelijk studiemateriaal.

Schriftelijk én digitale modulen
Indien een student aangeeft de studiemodulen zowel schriftelijk als digitaal te willen ontvangen, dan wordt de gebruikelijke prijs van de schriftelijke versie in rekening gebracht met daarbij een toeslag van € 12,50 voor elke digitale module. Indien een student al in het bezit is van een schriftelijke versie van een module, dan kan alsnog ook op een later tijdstip voor € 12,50 een digitale versie worden aangeschaft. 
(Let op! Deze regeling is niet van toepassing indien een student reeds de digitale versie heeft en vervolgens een schriftelijke versie wenst bij te bestellen.)

Veel gestelde vragen