Menu

Evangelische Theologische Academie

Deeltijdopleidingen theologie op HBO-niveau

ETA /

Symposium over ‘Evangelischen en de Apostolische Geloofsbelijdenis’

De Evangelische Theologische Academie (ETA) houdt op zaterdag 3 oktober een symposium met het thema: Evangelischen en de Apostolische Geloofsbelijdenis.

ETA start opleiding Gemeente Werk

De Evangelische Theologische Academie (ETA) breidt haar onderwijsaanbod uit met de 3-jarige deeltijdopleiding Gemeente Werk. In september gaat de opleiding op vier locaties in Nederland van start.

Foto's diplomering ETA & EPS 2015

Op zaterdag 24 januari en vrijdag 7 februari werden er in Meppel en Zwijndrecht diploma's en certificaten uitgereikt aan diverse studenten van de ETA en het EPS.


ETA sluit doorstroomovereenkomst met Redcliffe College

Kopafbeelding

Januari 2015.
De Evangelische Theologische Academie (ETA) heeft voor haar opleiding Missionair Werk een doorstroomovereenkomst gesloten met Redcliffe College in Gloucester, Engeland. In deze overeenkomst is vastgelegd dat ETA-studenten na de 3-jarige deeltijdopleiding Missionair Werk kunnen doorstromen naar een (erkend) Master programma van Redcliffe College.

Kadercursus verhuist naar Zwijndrecht

Kopafbeelding

Juli 2014.
De 1-jarige Kadercursus van de ETA wordt in het collegejaar 2014-2015 aangeboden in Zwijndrecht (ipv Amersfoort).

Nieuwe website Evangelisch College

Kopafbeelding

Juni 2014.
Het Evangelisch College heeft haar website vernieuwd. Hadden voorheen de scholen (ETA/EPS/ETS) een eigen website, nu is alles ondergebracht in één nieuwe, frisse website, waardoor het totale opleidingsaanbod van het Evangelisch College overzichtelijk(er) wordt gepresenteerd aan de bezoeker.

CHE en ETA maken nieuwe afspraken

Kopafbeelding

Mei 2014.
Doorstroom van ETA-studenten naar CHE-GPW en CHE-GL blijft mogelijk.

Nieuwe studievariant: studeren op A-niveau

April 2014.
Met ingang van het studiejaar 2014-2015 biedt de ETA bij de 5-jarige opleiding Bachelor Theologie en de 2-jarige opleiding Bijbelse Theologie de mogelijkheid om te studeren op A-niveau.

Interview met Henk ten Voorde: "Tijd voor bezinning over de evangelische samenkomst"

Januari 2014
"Binnen evangelische samenkomsten ligt traditioneel een grote nadruk op aanbiddingsliederen. Voor andere elementen, zoals klaagliederen, is hierdoor minder aandacht. Met onze cursus willen we de bezinning over de liturgie, waar ook liedkeuze bij hoort, op gang brengen," zegt Henk ten Voorde.

Marturia #10: Gebed in de Vroege Kerk

December 2013.
Tiende editie Marturia: Gebed in de Vroege Kerk

ETA start met Toerustingscursus Zangleiders

December 2013.
De Evangelische Theologische Academie (ETA), onderdeel van het Evangelisch College, biedt vanaf februari 2014 een Toerustingscursus Zangleiders aan. Deze cursus wil een impuls geven aan de theologische doordenking van de samenkomst in de evangelische beweging. De eerste cursus wordt aangeboden in Almere