Menu

Evangelische Theologische Academie

Deeltijdopleidingen theologie op HBO-niveau

Terugblik diplomering opleiding Theologie en Missionair Werk 2016

Kopafbeelding

Zaterdag 26 november 2016 vond in Zwijndrecht de diplomeringsdienst plaats van de opleiding Theologie en de opleiding Missionair Werk van de Evangelische Theologische Academie (ETA).

Aankondiging openbare verdediging proefschrift Nathan Witkamp

Kopafbeelding

Met vreugde en dankbaarheid delen we u mee dat onze medewerker en docent Nathan Witkamp D.V. 14 december zijn proefschrift zal verdedigen met als titel: 'Tradition and Innovation: Baptismal Rite and Mystagogy in Theodore of Mopsuestia and Narsai of Nisibis'.

Nieuwe ETA-studiemodule: Homiletiek

Kopafbeelding

Onlangs is de nieuwe studiemodule Homiletiek uitgebracht. De module biedt een inleiding in de wereld van het spreken en is geschreven door Bart van Nes, MA met medewerking van Henk ten Voorde, MA.

Nieuwe ETA-studiemodule: Eschatologie

In maart verscheen de nieuwe studiemodule Eschatologie. De module is geschreven door ETA-coördinator en docent Evert Leeflang, MA.

Foto's diplomeringsdienst 2015

28 november 2015 - Diplomering ETS (ochtend), ETA & EPS (middag)

ETA start opleiding Gemeente Werk

De Evangelische Theologische Academie (ETA) breidt haar onderwijsaanbod uit met de 3-jarige deeltijdopleiding Gemeente Werk. In september gaat de opleiding op vier locaties in Nederland van start.

Foto's diplomering ETA & EPS 2015

Op zaterdag 24 januari en vrijdag 7 februari werden er in Meppel en Zwijndrecht diploma's en certificaten uitgereikt aan diverse studenten van de ETA en het EPS.


ETA sluit doorstroomovereenkomst met Redcliffe College

Kopafbeelding

Januari 2015.
De Evangelische Theologische Academie (ETA) heeft voor haar opleiding Missionair Werk een doorstroomovereenkomst gesloten met Redcliffe College in Gloucester, Engeland. In deze overeenkomst is vastgelegd dat ETA-studenten na de 3-jarige deeltijdopleiding Missionair Werk kunnen doorstromen naar een (erkend) Master programma van Redcliffe College.

Kadercursus verhuist naar Zwijndrecht

Kopafbeelding

Juli 2014.
De 1-jarige Kadercursus van de ETA wordt in het collegejaar 2014-2015 aangeboden in Zwijndrecht (ipv Amersfoort).