Evangelische Theologische Academie

ETA /

Kadercursus verhuist naar Zwijndrecht

Juli 2014.
De 1-jarige Kadercursus van de ETA wordt in het collegejaar 2014-2015 aangeboden in Zwijndrecht (ipv Amersfoort).

Nieuwe website Evangelisch College

Juni 2014.
Het Evangelisch College heeft haar website vernieuwd. Hadden voorheen de scholen (ETA/EPS/ETS) een eigen website, nu is alles ondergebracht in één nieuwe, frisse website, waardoor het totale opleidingsaanbod van het Evangelisch College overzichtelijk(er) wordt gepresenteerd aan de bezoeker.

CHE en ETA maken nieuwe afspraken

Mei 2014.
Doorstroom van ETA-studenten naar CHE-GPW en CHE-GL blijft mogelijk.

Nieuwe studievariant: studeren op A-niveau

April 2014.
Met ingang van het studiejaar 2014-2015 biedt de ETA bij de 5-jarige opleiding Bachelor Theologie en de 2-jarige opleiding Bijbelse Theologie de mogelijkheid om te studeren op A-niveau.

Interview met Henk ten Voorde: "Tijd voor bezinning over de evangelische samenkomst"

Januari 2014
"Binnen evangelische samenkomsten ligt traditioneel een grote nadruk op aanbiddingsliederen. Voor andere elementen, zoals klaagliederen, is hierdoor minder aandacht. Met onze cursus willen we de bezinning over de liturgie, waar ook liedkeuze bij hoort, op gang brengen," zegt Henk ten Voorde.

Marturia #10: Gebed in de Vroege Kerk

December 2013.
Tiende editie Marturia: Gebed in de Vroege Kerk

ETA start met Toerustingscursus Zangleiders

December 2013.
De Evangelische Theologische Academie (ETA), onderdeel van het Evangelisch College, biedt vanaf februari 2014 een Toerustingscursus Zangleiders aan. Deze cursus wil een impuls geven aan de theologische doordenking van de samenkomst in de evangelische beweging. De eerste cursus wordt aangeboden in Almere

Laura Dijkhuizen over de start van de opleiding Missionair Werk

November 2013.
Zaterdag 28 september was de eerste lesdag van de nieuwe opleiding Missionair Werk. Een opleiding over het uitdragen van het Evangelie dichtbij en ver weg. Met zestien studenten is de opleiding van start gegaan. We vroegen Laura Dijkhuizen, coördinator en docent van de opleiding, naar haar ervaringen, verwachtingen en wensen voor deze opleiding en studenten.

Samenwerking met Baptisten Seminarium

Juli 2013.
Op 1 juli 2013 plaatsten Nathan Witkamp (coördinator academische zaken) namens de ETA en Teun van der Leer (rector) en Douwe Visser (lid opleidingsraad) namens het Baptisten Seminarium hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst.

Nieuw: 3-jarige opleiding Missionair Werk

Mei 2013.
Vanaf september 2013 start de Evangelische Theologische Academie (ETA), onderdeel van het Evangelisch College (EC), met een nieuwe driejarige deeltijdopleiding Missionair Werk op HBO-niveau. De opleiding wordt aangeboden op twaalf zaterdagen in Amersfoort.

Overeenkomst doorstroming naar ETF

Mei 2012.
De ETA heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in Leuven, België. In deze overeenkomst is vastgelegd dat studenten van de ETA kunnen doorstromen naar het masterprogramma van de ETF.

Overeenkomst doorstroming naar TU Kampen

November 2011.
Studenten van de Evangelische Theologische Academie (ETA) kunnen met ingang van het collegejaar 2011-2012 doorstromen naar de Theologische Universiteit Kampen (TU). Aan deze universiteit kunnen zij via een EVC-procedure ingeschreven worden voor een master theologie algemeen.