Geboren uit een maagd

01-12-2009 | Studiebijbel Magazine | Artikel van Nathan Witkamp over de Ignatius’ kijk op het mens-zijn van Jezus.

Geboren uit een maagd

“Hij kwam bij ons heel gewoon, de Zoon van God als mensenzoon”. Aldus lied 268 uit de liedbundel Opwekkingsliederen. Maar hoe ‘gewoon’? Hoe menselijk was Jezus? Daarop bestonden in de vroege Kerk verschillende visies. Ignatius, bisschop van Antiochië (begin tweede eeuw), had een uitgesproken mening over deze kwestie. In dit artikel wil ik kort stilstaan bij Ignatius’ kijk op het mens-zijn van Jezus en deze situeren binnen het bredere geestelijke landschap van de vroege Kerk. Dit alles vanuit de overtuiging dat Ignatius ons ook vandaag nog iets te zeggen heeft.

Voor het hele artikel van Nathan Witkamp en andere interessante artikelen, klik op onderstaande afbeelding om een digitale versie van het Studiebijbel Magazine te openen.