• Voor kerken

Het Evangelisch College stelt graag haar onderwijs, docenten en studiematerialen ter beschikking voor de opbouw van de plaatselijke kerken en gemeenten.

De ETS als gemeente-onderwijsprogramma in uw kerk of gemeente?

De ETS wil het (bijbel)onderwijs in kerken en gemeenten graag ondersteunen door de Bijbelcursus van de ETS als gemeente-onderwijsprogramma aan te bieden. Hiermee verzorgt de ETS de volledige Bijbelcursus in uw kerk, waardoor gemeenteleden een compleet studieprogramma kunnen volgen waarin ze in vier jaar tijd de gehele Bijbel bestuderen.

“Als je op een methodische manier de Bijbel wilt doornemen en handvatten wilt ontvangen om zelf de Bijbel beter te leren begrijpen, dan is de ETS een prachtige basis.”

Meer informatie over de ETS-Bijbelcursus

Kosten en voorwaarden

• De kosten om de ETS uit te nodigen de ETS-Bijbelcursus te verzorgen in uw kerk/gemeente (bestaande uit jaarlijks 18 lessen van elk 2,5 uur; verspreid over de maanden september t/m mei) bedragen:
    • Vaste kosten: € 2500,-.
    • Bij 16 of meer deelnemers vanuit de gemeente wordt er voor voor elke (extra) deelnemer € 150,- in rekening gebracht (dit bedrag is 50% voordeliger dan het reguliere cursusgeld).
  • Aan elke deelnemer uit de organiserende gemeente wordt een cursusmap 'Rondreis door de Bijbel' uitgereikt. De kosten hiervoor bedragen € 25,- per cursusmap.
  • Deelnemers uit de gemeente kunnen zich - indien gewenst - ook registreren bij de ETS. Hiermee verkrijgen zij toegang tot ETS-online en de ETS-studiedagen. Hiervoor betalen deelnemers jaarlijks € 15,-. Zij ontvangen dan de Studiepas van het Evangelisch College. Hiermee krijgen deelnemers dan tevens gratis toegang tot de Online Studiebijbel (t.w.v. € 120,- per jaar). Geregistreerde cursisten kunnen zich ook aanmelden voor de tentamens en praktijkopdrachten, waardoor er toegewerkt kan worden naar het behalen van een diploma.
  • De organiserende gemeente draagt zorg voor de locatie, faciliteiten en catering voor deze cursus.
  • De organiserende gemeente ontvangt bij aanvang van het cursusjaar (in september) een factuur van de vaste kosten (€ 2500,-). Medio oktober wordt bepaald wat het definitief aantal deelnemers is; bij meer dan 16 deelnemers worden de extra kosten gefactureerd. Tevens wordt dan ook het aantal uitgereikte cursusmappen verrekend.
  • De organiserende gemeente mag de cursuskosten en de kosten van de cursusmap (indien gewenst) doorberekenen aan haar deelnemers.
  • De ETS maakt deze cursus bekend op haar website en biedt geïnteresseerden de mogelijkheid zich via de ETS als externe cursist aan te melden voor deze cursus. De opbrengt hiervan is ten bate van het werk van het Evangelisch College. De organiserende gemeente moet minimaal ruimte kunnen bieden aan 10 externe deelnemers.
  • Afspraken gelden per studiejaar. Indien een gemeente het aanbieden van de ETS-Bijbelcursus wil beëindigen, dan dient dit voor 1 juli doorgegeven te worden aan de ETS.

Procedure van aanvraag

1. Maak aan de ETS uw interesse kenbaar door te mailen naar .
  2. De ETS onderzoekt de mogelijkheid van het verzorgen van de cursus.
  3. In onderling overleg worden de data van de lesdagen/-avonden en de docenten afgesproken.
  4. Er wordt bekendheid gegeven aan de cursus en gestart met de werving van deelnemers.