• Opleiding Theologie

5-jarige deeltijdopleiding op HBO-niveau.
    Aangeboden in:
    - Amersfoort (zaterdag)
    - Meppel (zaterdag)
    - Rotterdam (donderdagavond)
    - Zwijndrecht (vrijdag)
    en via het gestructureerd afstandsonderwijs.
  • Doelgroep

De Opleiding Theologie is bedoeld voor diegenen die zich willen verdiepen in het brede spectrum van de christelijke theologie en toegerust willen worden om hiermee (al dan niet beroepsmatig) een bijdrage te leveren aan de kerkelijke gemeente, christelijke organisaties en de samenleving.
  • Opleiding Theologie

De opleiding kenmerkt zich door een nadruk op Bijbelse en systematisch-theologische vakken. Ook de Bijbeltalen Hebreeuws en Grieks maken onderdeel uit van het curriculum.
  • Docenten

De lessen worden verzorgd door ervaren en bevlogen docenten, met een hart voor God en Zijn Woord.
  • Student aan het woord

“Eindelijk kan ik gehoorzaam zijn aan het verlangen dat God al zo lang in me heeft gelegd: me verdiepen in Zijn Woord en me laten toerusten voor een taak in Zijn Koninkrijk.”
    - Gerard Mourik

Welkom bij de Evangelische Theologische Academie (ETA)

Als onderdeel van het Evangelisch College biedt de ETA theologisch onderwijs aan op HBO-niveau via deeltijd- en afstandsonderwijs.

De opleidingen kenmerken zich door een nadruk op Bijbelse en systematisch-theologische vakken.
De lessen worden verzorgd door bekwame en enthousiaste docenten.

Vind de dichtstbijzijnde leslocatie:
Studieaanbod:

* Ook via het gestructureerd afstandsonderwijs te volgen.

Waarom studeren bij de ETA?

• Veelzijdig en flexibel studieaanbod
  • Keuze uit deeltijd en/of afstandsonderwijs
  • Bijbelgetrouw en geloofsopbouwend
  • Persoonlijke benadering
  • Evangelische identiteit
  • Veelzijdig erkend
  • Doorstroomstrajecten naar:
    • Christelijke Hogeschool Ede (CHE)
    • Evangelische Theologische Faculteit (ETF)
    • Theologische Universiteit Kampen (TUK)
    • Baptisten Seminarium (BS)

De ETA is er voor diegenen die het verlangen hebben om (a) de Bijbel beter te leren kennen, (b) een gedegen theologische opleiding te volgen, (c) hun geloof te versterken en (d) toegerust te worden voor een taak/beroep in Kerk en samenleving.