• Opleiding Theologie

5-jarige deeltijdopleiding op HBO-niveau.
    Aangeboden in:
    - Amersfoort (zaterdag)
    - Meppel (zaterdag)
    - Rotterdam (donderdagavond)
    - Zwijndrecht (vrijdag)
    en via het gestructureerd afstandsonderwijs.
  • Doelgroep

De Opleiding Theologie is bedoeld voor diegenen die zich willen verdiepen in het brede spectrum van de christelijke theologie en toegerust willen worden om hiermee (al dan niet beroepsmatig) een bijdrage te leveren aan de kerkelijke gemeente, christelijke organisaties en de samenleving.
  • Opleiding Theologie

De opleiding kenmerkt zich door een nadruk op Bijbelse en systematisch-theologische vakken. Ook de Bijbeltalen Hebreeuws en Grieks maken onderdeel uit van het curriculum.
  • Docenten

De lessen worden verzorgd door ervaren en bevlogen docenten, met een hart voor God en Zijn Woord.
  • Student aan het woord

“Eindelijk kan ik gehoorzaam zijn aan het verlangen dat God al zo lang in me heeft gelegd: me verdiepen in Zijn Woord en me laten toerusten voor een taak in Zijn Koninkrijk.”
    - Gerard Mourik

Informatie samenwerking ETA-EuNC voor EuNC-studenten

Studiejaar 2017-2018

In de samenwerkingsovereenkomst tussen de ETA en het EuNC is vastgelegd dat studenten van het EuNC-programma Diploma in Christian Ministry (DCM) en Certificate in Spiritual Formation (CSF) een deel van hun vakken volgen bij de Opleiding Theologie van de ETA.

Cluster A (Bible)

Het betreft hierbij de vakken uit Cluster A (Bible) van het EuNC-programma die bij de ETA gevolgd kunnen worden en waarvan het behaalde eindcijfer en de studiepunten (EC) overgenomen worden bij het EuNC:

Vakken EuNC EC Vakken ETA EC Toelichting
Introduction to OT
Introduction to NT
5

Inleiding in de Bijbel
Exegese Oude Testament
Exegese Nieuwe Testament
4
3
Het gemiddelde cijfer van de drie ETA-vakken, wordt overgenomen bij beide EuNC-vakken.
Pentateuch 5 Pentateuch 6
OT Prophets 5 Koningen en profeten 5
Synoptic Gospels 5 Evangeliën 6
Pauline Literature 5 Paulinische brieven 5
  30   32 De 2 extra EC leveren voor 2 EC vrijstelling op bij het EuNC-vak ‘Foundations for Biblical Studies'.

Studenten van het EuNC volgen deze vakken als student bij de ETA. Deze vakken worden aangeboden in de fase Bijbelse Theologie (leerjaar 1 en 2 van de Opleiding Theologie) bij de ETA en aangeboden op vier verschillende leslocaties.

Overige vakken

Naast de vakken uit Cluster A (Bible), bestaat de mogelijkheid om andere ETA-vakken te volgen, die specifiek door het EuNC zijn geratificeerd. Voor het studiejaar 2017-2018 zijn dit:

Vakken EuNC EC Vakken ETA EC Toelichting
Preaching 5 Homiletiek 5 Deze  beide vakken worden bij de ETA gedoceerd door dr. Erik Groeneveld, coördinator van het EuNC.
Christian Ethics 3 Gemeente-ethiek 3
  8   8

Studenten van het EuNC volgen deze vakken als toehoorder bij de ETA (verwerkingsopdrachten en beoordeling voor dit vak lopen via het EuNC). Deze vakken worden aangeboden in de fase Praktische Theologie (leerjaar 5 van de Opleiding Theologie) bij de ETA en aangeboden op de leslocatie in Amersfoort.

Praktische informatie voor EuNC-studenten

Hoe meld ik me aan bij de ETA?

Studenten van het EuNC kunnen deze vakken volgen bij de ETA als student ‘Afzonderlijke vakken’. Hierdoor volg (en betaal je) alleen de gewenste vakken. De administratie en betaling hiervan verloopt via de ETA.

• De vakken kunnen gevolgd worden naar eigen keuze op de leslocaties in:
  • Maak op basis van de lesroosters van bovenstaande leslocaties je keuze welk(e) vak(ken) je kunt/wilt volgen. Meld je voor deze vakken aan als student 'Afzonderlijke vakken'. Hiervoor dien je je eerst éénmalig aan te melden bij de ETA. Op het aanmeldingsformulier kan je de gewenste vakken al doorgeven. Hierna verloopt de inschrijving voor het volgen van vakken via de administratie van de ETA.

Voor het studiejaar 2017-2018 kunnen huidige studenten van het EuNC zich kosteloos aanmelden bij de ETA.
Gebruik hiervoor deze link:

Aanmelden als EuNC-student bij de ETA

Hoe komen mijn behaalde cijfers en studiepunten bij de ETA terecht bij het EuNC?

Geef je behaalde cijfers bij de ETA door aan de coördinator van het EuNC. Stuur hiervoor je ETA-cijferlijst per e-mail door.