Menu

Baptisten Seminarium en Evangelisch College lanceren Sprekersroute

Kopafbeelding

Het Evangelische College en het Baptisten Seminarium bieden vanaf 1 september 2018 gezamenlijk een tweejarige Sprekersroute aan voor ‘lekenpredikers’. Daarnaast wordt de bestaande doorstroomovereenkomst in aangepaste vorm voortgezet.

Nieuw! Toerustingscursus Leven met een Missie

Kopafbeelding

Het Evangelisch College biedt met ingang van het seizoen 2018-2019 de toerustingscursus Leven met een Missie aan. Deze cursus legt een basis voor een missionaire levenshouding en bestaat uit vijf zaterdagen of tien avonden.

Vacature: Coördinator en docent Toerustingscursus Pastoraat (0,2 fte)

Kopafbeelding

Het Evangelisch College zoekt met ingang van het studiejaar 2018-2019 een coördinator en docent voor de Toerustingscursus Pastoraat en een stagebegeleider voor de opleiding Pastorale Hulpverlening.

Vacature: Coördinator en docent Missionair Werk (0,6 fte)

Kopafbeelding

Het Evangelisch College zoekt met ingang van het studiejaar 2018-2019 een gepassioneerd coördinator en docent voor de opleiding Missionair Werk.

Verslag diplomeringen 2017

Kopafbeelding

Op zaterdag 18 en 25 november vonden de diplomeringsdiensten plaats van de opleidingen Theologie en Pastorale Hulpverlening en de ETS-Bijbelcursus.

Nieuwe editie Marturia

Kopafbeelding

Er is weer een nieuwe editie van Marturia verschenen, het E-magazine over de betekenis van de Vroege Kerk voor vandaag.

Evangelisch College opent studiejaar 2017-2018

Kopafbeelding

Het studiejaar 2017-2018 van het Evangelisch College is afgelopen weekend van start gegaan. Ruim zestig enthousiaste, nieuwe studenten van de deeltijdopleiding Theologie kwamen zaterdag 2 september in Zwijndrecht bijeen tijdens de landelijke startdag van de opleiding.

Nieuwe locatie ETS-Bijbelcursus: Groot-Ammers

Kopafbeelding

Met ingang van het cursusjaar 2017-2018 verhuist de cursuslocatie Nieuw-Lekkerland naar Groot-Ammers.

Nieuw: MissieMeter - Ontdek het missionaire domein van uw kerk

Kopafbeelding

Missionair kerk-zijn kan op heel veel verschillende manieren. Maar welke manier past het beste bij uw kerk?
De MissieMeter is een initiatief van Stichting Antwoord en is ontwikkeld in samenwerking met het Evangelisch College en MissieNederland.

Evangelisch College en Kerk van de Nazarener sluiten samenwerkingsovereenkomst

Kopafbeelding

Op vrijdag 9 juni jl. hebben de Evangelische Theologische Academie (ETA) – onderdeel van het Evangelisch College (EC) en het European Nazarene College-Nederland (EuNC-NL) - het opleidingsinstituut voor de Kerk van de Nazarener - een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin is vastgesteld dat met ingang van het studiejaar 2017-2018 studenten van het EuNC-NL een deel van hun studieprogramma volgen bij de Opleiding Theologie van de ETA.

Nieuw! Toerustingsprogramma Leiderschap

Kopafbeelding

Het Evangelisch College biedt met ingang van het seizoen 2017-2018 het Toerustingsprogramma Leiderschap aan. Het programma richt zich op leiderschapsontwikkeling in de kerk en bestaat uit jaarlijks vier bijeenkomsten in Amersfoort en Zwijndrecht.

EC-Magazine | juni 2017

Kopafbeelding

Het Magazine van het Evangelisch College verschijnt drie keer per jaar en houd je op de hoogte van het nieuws en het studieaanbod van het Evangelisch College.

Korting op introductieweekend opleiding Missionair Werk

Kopafbeelding

Ben je van plan om je aan te melden voor de opleiding Missionair Werk van het Evangelisch College? Doe dat dan vòòr 1 juli 2017! Je krijgt dan namelijk € 50,- korting op het introductieweekend.
Je betaalt dan slechts € 100,- in plaats van € 150,-.

Zaterdag 10 juni 2017: ETS-studiedag 'Preken voor leken'

Kopafbeelding

Op zaterdag 10 juni vindt de derde en laatste ETS-studiedag van dit cursusjaar plaats. Bart van Nes zal deze studiedag verzorgen met als thema ‘Preken voor leken’.

Publicatie 'Typisch Evangelisch'

Kopafbeelding

Begin mei verschijnt het boek 'Typisch Evangelisch: Een stroming in perspectief', onder redactie van Laura Dijkhuizen (docent en coördinator van de opleiding Missionair Werk bij het Evangelisch College) en Henk Bakker bij uitgeverij Ark Media.

rss