Menu

Pastoraal studieaanbod voorjaar 2016

Meer leren over pastoraat? In het voorjaar van 2016 biedt het Evangelisch College diverse pastorale studiemogelijkheden. Van een studiedag tot een driejarige opleiding op Hbo-niveau, voor iedereen die zich wil bekwamen in het pastoraat zijn er mogelijkheden.

Toerustingscursus Pastoraat

De Toerustingscursus Pastoraat is een inleidende cursus voor iedereen die toegerust wil worden in het verlenen van pastorale zorg aan gemeenteleden. De cursus bestaat uit vijf zaterdagen, waarin tien thema's worden behandeld. Een vooropleiding is niet nodig. De studielast is laag (geen tentamens en opdrachten). De cursus gaat begin van 2016 van start in Den Helder (februari - april), Groningen (januari - mei) (VOL!) en Zwijndrecht (januari - maart). 

Studieweekend Bevrijdingspastoraat

Op 5 en 6 februari vindt in Goudriaan een studieweekend plaats voor christenen die meer willen leren over bevrijdingspastoraat. Tijdens dit compleet verzorgde weekend (inclusief overnachting) wordt in een drietal sessies vanuit de Bijbel onderwijs gegeven over verschillende aspecten van het bevrijdingspastoraat. De opzet van het weekend is kleinschalig, met maximaal 18 deelnemers. 


Open Dag opleiding Pastorale Hulpverlening

Jaarlijks start in september de 3-jarige deeltijdopleiding Pastorale Hulpverlening in Meppel en Zwijndrecht. De opleiding is zowel theoretisch als praktisch van aard en is een combinatie van pastoraat en theologie. Er zijn open dagen op 11 maart in Zwijndrecht en 19 maart in Meppel. De open dag begint met een informatiebijeenkomst, vervolgens kunt u de lessen die deze dag gegeven worden bijwonen.

ETS-studiedag Thema's in het pastoraat

Op zaterdag 2 april vindt in Veenendaal een studiedag plaats over 'Thema's in het pastoraat'. Henriëtte van Nes en Hermineke Vonk onderwijzen deze dag over pastorale thema's als emoties, schuld, schaamte, afwijzing en vergeving. Het is de tweede in een serie van drie studiedagen over pastoraat in de kerk. De eerste studiedag over ‘Basisprincipes in het pastoraat’ werd door zo’n 175 deelnemers bezocht.