Menu

Nieuwe ETS-locaties: Ommen en Uden

Kopafbeelding

In september zal de ETS-Bijbelcursus voor het eerst ook van start gaan in Ommen en Uden

Ommen
In Ommen zal de ETS-Bijbelcursus aangeboden worden op iedere tweede zaterdag van de maand in gebouw De Oase, onderdeel van mulitfunctioneelcentrum De Carrousel. Johan van der Toorn verzorgt de lessen over het Oude Testament en Corné Burger die over het Nieuwe Testament.

Lees meer over de cursuslocatie Ommen.

Uden

In Uden is op dinsdag 15 september om 19.30 uur een informatieavond over de ETS-Bijbelcursus. Vervolgens zal in oktober de cursus daadwerkelijk van start gaan. De cursus wordt aangeboden op de 1e en 3e dinsdag van de maand. Agnes van den Broek geeft les over de Bijbelboeken uit het Oude Testament en Nick & Christine Brink over het Nieuwe Testament.

Er is ook geprobeerd om in Venlo en Kesteren nieuwe ETS-locaties op te starten. Er was echter te weinig animo en daarom zal de cursus daar niet worden aangeboden. 

ETS-Bijbelcursus

De ETS-Bijbelcursus is een 4-jarige cursus om mensen te helpen de Bijbel beter te begrijpen en te groeien in geloof. Om dit te bereiken staat het (leren) lezen van de Bijbel centraal. In het studiemateriaal en in de lessen wordt aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en de boodschap van elk Bijbelboek. De inhoud van de cursus is verdeeld over vier cursusjaren waarin alle Bijbelboeken aan bod komen. 

Lees meer over de ETS-Bijbelcursus.