Menu

Nieuw boek over 1 Petrus door ETS-docent Pieter van den Berg

Kopafbeelding

Onlangs verscheen het boek 'Met Petrus op weg' dat ETS-docent drs. ing. Pieter van den Berg met hulp van Janne IJmker heeft geschreven.

In het boek zijn vele jaren van onderzoek, cursus-geven en preken verwerkt. Het is gedrukt in full colour met veel foto's, toelichtingen en ruimte voor aantekeningen. Met dit boek hoopt de auteur ook anderen enthousiast te maken over Petrus' uitleg van Gods weg en bedoeling met ons leven. Ook als het allemaal niet zo gladjes verloopt in het leven en er allerlei vragen of twijfels bij ons opkomen. Petrus gebruikt daarom het Exodusverhaal om zijn lezers te laten zien dat Gods weg met hen ook niet altijd gemakkelijk is maar dat Hij hen daardoor wel wil vormen voor een goed en gezond leven met God en de naaste. Om de inhoud van de 1 Petrus dichtbij de lezer te brengen gebruiken de schrijvers veel praktische voorbeelden uit ons eigen leven.

Klik hier voor meer informatie over het boek, een leesfragment en om te bestellen.

ETS-Verdiepingsjaar
In het ETS-Verdiepingsjaar volgt docent Pieter van den Berg Petrus in zijn uitleg over Gods weg met gelovigen aan de hand van de stappen van het Exodusverhaal. Hij maakt daarbij vooral gebruik van deel 1 uit zijn boek Met Petrus op weg: 1 Petrus vanuit het perspectief van het Exodusverhaal.

Drs. ing. Willem Pieter van den Berg
Na werkzaam geweest te zijn in de technologische sector, studeerde hij theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Is nu werkzaam als spreker en Bijbelleraar (o.a. als ETS-docent) en werkt aan een promotieonderzoek over de 1 Petrusbrief.