Menu

Vacature: Administratief medewerker studentenzaken (0,6 fte = ca. 21 uur p.w.)

Kopafbeelding

Voor onze studentenadministratie zoeken we een enthousiast medewerker die de communicatie van en naar onze studenten op zich neemt en hun gegevens beheert. Onze ideale kandidaat heeft theologische affiniteit.

Bijbelquiz op Groot Nieuws Radio

Kopafbeelding

Doe deze zomer weer mee aan de Bijbelquiz van het Evangelisch College op Groot Nieuws Radio en maak dagelijks kans op een prachtig Bijbelstudiepakket.

Voor het vijfde jaar op rij verzorgt het Evangelisch College op Groot Nieuws Radio een Bijbelquiz. Deelnemers maken van maandag 16 juli t/m vrijdag 24 augustus dagelijks kans op een prachtig Bijbelstudiepakket t.w.v € 70,- waarmee je zelf aan de slag kan om de Bijbel nog beter te leren kennen! Dit studiepakket bestaat uit:

Bijbel in Gewone Taal, paperback editie
Op 1 oktober 2014 is de Bijbel in Gewone Taal verschenen, een nieuwe vertaling van de Bijbel vanuit de grondteksten, gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) voor iedereen die behoefte heeft aan een duidelijke en toegankelijke Bijbel. 

Aangeboden door het Nederlands Bijbelgenootschap

Verantwoord Bijbelgebruik
Bijbellezen is niet altijd gemakkelijk, inspirerend of spannend. Veel christenen zijn ontevreden over de gebrekkige regelmaat en geringe diepgang van hun bijbelstudie. Dit handboek presenteert een verfrissende aanpak voor bijbelstudie: de zogenoemde 'contextuele' aanpak. De schrijver gaat er vanuit dat de doorvertaling van Gods Woord naar vandaag, recht moet doen aan hetgeen de bijbelschrijvers voor ogen hadden toen zij voor hun tijd en cultuur schreven. Vanuit dat uitgangspunt komt hij tot een verrassende en vruchtbare bijbelstudiemethode. Compleet herziene en uitgebreide 5e editie.

Aangeboden door Uitgeverij Buijten & Schipperheijn

Bestel in onze Webshop

Studiemap Rondreis door Bijbel
De studiemap Rondreis door de Bijbel maakt de inhoud en achtergrond van alle bijbelboeken voor iedereen toegankelijk. Elk Bijbelboek wordt ingeleid met informatie over o.a. de auteur, historische achtergrond, inhoud, boodschap en bijzondere kenmerken van het betreffende Bijbelboek. 

Aangeboden door het Evangelisch College

 

Bestel in onze Webshop

Hoofdprijs: 2x een jaar lang gratis deelname aan de ETS-Bijbelcursus
Alle deelnemers aan de Bijbelquiz maken ook kans op een jaar lang gratis deelname aan de ETS-Bijbelcursus (t.w.v. € 300,-) op één van de 55 cursuslocaties. Ook het studiemateriaal krijg je er gratis bij. De ETS-Bijbelcursus begeleidt jou - en je medecursisten uit verschillende kerken - door alle Bijbelboeken heen. Je leert de Bijbelse boodschap zelf te ontdekken, te begrijpen en toe te passen.

Doe mee met de Bijbelquiz op Groot Nieuws Radio


Kantoor gesloten tijdens zomervakantie

Kopafbeelding

Tijdens de zomervakantie is het administratiekantoor van het Evangelisch College gesloten van 21 juli tot en met 19 augustus.

Bouwstenen Bijbel School ondergebracht bij het Evangelisch College

Kopafbeelding

Met ingang van het studiejaar 2018-2019 zal het Evangelisch College het werk van de Bouwstenen Bijbel School (BBS) voortzetten. De BBS is een geloofsopbouwende toerustingscursus die wordt aangeboden in de lokale kerk en die geleid wordt door bijvoorbeeld een eigen predikant of voorganger.

Haije Bergstra aangesteld als coördinator opleiding Missionair Werk

Kopafbeelding

Per 1 juni 2018 is Haije Bergstra aangesteld als de nieuwe coördinator van de opleiding Missionair Werk.

Jirska van Hooijdonk aangesteld als coördinator ETS-Bijbelcursus

Kopafbeelding

Per 1 mei 2018 is Jirska van Hooijdonk aangesteld als de nieuwe coördinator van de ETS-Bijbelcursus.

Baptisten Seminarium en Evangelisch College lanceren Sprekersroute

Kopafbeelding

Het Evangelische College en het Baptisten Seminarium bieden vanaf 1 september 2018 gezamenlijk een tweejarige Sprekersroute aan voor ‘lekenpredikers’. Daarnaast wordt de bestaande doorstroomovereenkomst in aangepaste vorm voortgezet.

Nieuw! Toerustingscursus Leven met een Missie

Kopafbeelding

Het Evangelisch College biedt met ingang van het seizoen 2018-2019 de toerustingscursus Leven met een Missie aan. Deze cursus legt een basis voor een missionaire levenshouding en bestaat uit vijf zaterdagen of tien avonden.

Verslag diplomeringen 2017

Kopafbeelding

Op zaterdag 18 en 25 november vonden de diplomeringsdiensten plaats van de opleidingen Theologie en Pastorale Hulpverlening en de ETS-Bijbelcursus.

Nieuwe editie Marturia

Kopafbeelding

Er is weer een nieuwe editie van Marturia verschenen, het E-magazine over de betekenis van de Vroege Kerk voor vandaag.

Evangelisch College opent studiejaar 2017-2018

Kopafbeelding

Het studiejaar 2017-2018 van het Evangelisch College is afgelopen weekend van start gegaan. Ruim zestig enthousiaste, nieuwe studenten van de deeltijdopleiding Theologie kwamen zaterdag 2 september in Zwijndrecht bijeen tijdens de landelijke startdag van de opleiding.

Nieuwe locatie ETS-Bijbelcursus: Groot-Ammers

Kopafbeelding

Met ingang van het cursusjaar 2017-2018 verhuist de cursuslocatie Nieuw-Lekkerland naar Groot-Ammers.

Nieuw: MissieMeter - Ontdek het missionaire domein van uw kerk

Kopafbeelding

Missionair kerk-zijn kan op heel veel verschillende manieren. Maar welke manier past het beste bij uw kerk?
De MissieMeter is een initiatief van Stichting Antwoord en is ontwikkeld in samenwerking met het Evangelisch College en MissieNederland.

Evangelisch College en Kerk van de Nazarener sluiten samenwerkingsovereenkomst

Kopafbeelding

Op vrijdag 9 juni jl. hebben de Evangelische Theologische Academie (ETA) – onderdeel van het Evangelisch College (EC) en het European Nazarene College-Nederland (EuNC-NL) - het opleidingsinstituut voor de Kerk van de Nazarener - een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin is vastgesteld dat met ingang van het studiejaar 2017-2018 studenten van het EuNC-NL een deel van hun studieprogramma volgen bij de Opleiding Theologie van de ETA.

Nieuw! Toerustingsprogramma Leiderschap

Kopafbeelding

Het Evangelisch College biedt met ingang van het seizoen 2017-2018 het Toerustingsprogramma Leiderschap aan. Het programma richt zich op leiderschapsontwikkeling in de kerk en bestaat uit jaarlijks vier bijeenkomsten in Amersfoort en Zwijndrecht.

rss