Menu

Toerustingscursus Sprekers in april in Zwijndrecht

Kopafbeelding

Maandagavond 9 april start de toerustingscursus voor sprekers 'Preken voor leken' in Zwijndrecht.

De Toerustingscursus Sprekers - 'Preken voor leken' - wil leren hoe je zowel Bijbelvast als cultuurbewust kunt spreken. Dicht bij de oorspronkelijke tekst en dicht bij de hedendaagse hoorder. 

Zwijndrecht

In Zwijndrecht wordt de cursus op vijf maandagavonden gegeven in het EC-Onderwijscentrum, Anjerstraat 79. Docent is Bart van Nes, MA. Aanmelden is nog mogelijk.

Meer informatie en aanmelden. 

Instroomactie Toerustingsprogramma Leiderschap

Kopafbeelding

Nog dit seizoen deelnemen aan het Toerustingsprogramma Leiderschap? Meld je nu aan voor de resterende bijeenkomsten en ontvang 50% instroomkorting.

Verslag diplomeringen 2017

Kopafbeelding

Op zaterdag 18 en 25 november vonden de diplomeringsdiensten plaats van de opleidingen Theologie en Pastorale Hulpverlening en de ETS-Bijbelcursus.

Nieuwe editie Marturia

Kopafbeelding

Er is weer een nieuwe editie van Marturia verschenen, het E-magazine over de betekenis van de Vroege Kerk voor vandaag.

Evangelisch College opent studiejaar 2017-2018

Kopafbeelding

Het studiejaar 2017-2018 van het Evangelisch College is afgelopen weekend van start gegaan. Ruim zestig enthousiaste, nieuwe studenten van de deeltijdopleiding Theologie kwamen zaterdag 2 september in Zwijndrecht bijeen tijdens de landelijke startdag van de opleiding.

Nieuwe locatie ETS-Bijbelcursus: Groot-Ammers

Kopafbeelding

Met ingang van het cursusjaar 2017-2018 verhuist de cursuslocatie Nieuw-Lekkerland naar Groot-Ammers.

Nieuw: MissieMeter - Ontdek het missionaire domein van uw kerk

Kopafbeelding

Missionair kerk-zijn kan op heel veel verschillende manieren. Maar welke manier past het beste bij uw kerk?
De MissieMeter is een initiatief van Stichting Antwoord en is ontwikkeld in samenwerking met het Evangelisch College en MissieNederland.

Evangelisch College en Kerk van de Nazarener sluiten samenwerkingsovereenkomst

Kopafbeelding

Op vrijdag 9 juni jl. hebben de Evangelische Theologische Academie (ETA) – onderdeel van het Evangelisch College (EC) en het European Nazarene College-Nederland (EuNC-NL) - het opleidingsinstituut voor de Kerk van de Nazarener - een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin is vastgesteld dat met ingang van het studiejaar 2017-2018 studenten van het EuNC-NL een deel van hun studieprogramma volgen bij de Opleiding Theologie van de ETA.

Nieuw! Toerustingsprogramma Leiderschap

Kopafbeelding

Het Evangelisch College biedt met ingang van het seizoen 2017-2018 het Toerustingsprogramma Leiderschap aan. Het programma richt zich op leiderschapsontwikkeling in de kerk en bestaat uit jaarlijks vier bijeenkomsten in Amersfoort en Zwijndrecht.

EC-Magazine | juni 2017

Kopafbeelding

Het Magazine van het Evangelisch College verschijnt drie keer per jaar en houd je op de hoogte van het nieuws en het studieaanbod van het Evangelisch College.

Korting op introductieweekend opleiding Missionair Werk

Kopafbeelding

Ben je van plan om je aan te melden voor de opleiding Missionair Werk van het Evangelisch College? Doe dat dan vòòr 1 juli 2017! Je krijgt dan namelijk € 50,- korting op het introductieweekend.
Je betaalt dan slechts € 100,- in plaats van € 150,-.

Zaterdag 10 juni 2017: ETS-studiedag 'Preken voor leken'

Kopafbeelding

Op zaterdag 10 juni vindt de derde en laatste ETS-studiedag van dit cursusjaar plaats. Bart van Nes zal deze studiedag verzorgen met als thema ‘Preken voor leken’.

Publicatie 'Typisch Evangelisch'

Kopafbeelding

Begin mei verschijnt het boek 'Typisch Evangelisch: Een stroming in perspectief', onder redactie van Laura Dijkhuizen (docent en coördinator van de opleiding Missionair Werk bij het Evangelisch College) en Henk Bakker bij uitgeverij Ark Media.

Toerustingscursus Pastoraat in 2017-2018

Kopafbeelding

De Toerustingscursus Pastoraat is een inleidende cursus van vijf zaterdagen voor iedereen die bezig is met pastoraat of daarmee wil beginnen. In het studiejaar 2017-2018 wordt de cursus aangeboden in Amersfoort, Goes, Meppel en Zwijndrecht.

Nathan Witkamp gepromoveerd

Kopafbeelding

Medewerker en docent Nathan Witkamp is op 14 december gepromoveerd. Hij verdedigde met succes zijn proefschrift met als titel: 'Tradition and Innovation: Baptismal Rite and Mystagogy in Theodore of Mopsuestia and Narsai of Nisibis'.

rss