• Evangelisch College

Het Evangelisch College is een interkerkelijk opleidingsinstituut dat deeltijdopleidingen en cursussen aanbiedt op het gebied van de
    - Bijbel
    - Theologie
    - Missionair Werk
    - Pastoraat.
  • Doelgroep

Onze doelgroep zijn volwassenen die verlangen naar meer kennis over de Bijbel en toegerust willen worden voor een taak in Gods Koninkrijk.
  • Studeren aan het Evangelisch College

✔ Evangelische identiteit
    ✔ Bijbelgericht en Bijbelgetrouw
    ✔ Interkerkelijk
    ✔ Geloofstoerustend
    ✔ Breed erkend en aanbevolen
    ✔ Gedegen onderwijs
    ✔ Bekwame en gepassioneerde docenten
    ✔ Veelzijdig en flexibel studieaanbod
    ✔ Goede prijs-/kwaliteitverhouding
    ✔ Leslocaties verspreid over heel het land
    ✔ Persoonlijke benadering
  • Interkerkelijk

Jaarlijks volgen ruim 1500 studenten en cursisten een studie bij het Evangelisch College; gezamenlijk vertegenwoordigen zij de volle breedte van christelijk Nederland.
Opleidingen:

Rene Bosman

René Bosman, MA

René Bosman is getrouwd met Hanneke en heeft 2 dochters. Is na het MBO twee jaar met de zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie in Zuid-Amerika geweest aan boord van de Logos II (1992-1994). Hier heeft hij gewerkt in de machinekamer en daarna op de trainingsafdeling.

Bij terugkomst in Nederland is hij de deeltijd opleiding tot docent werktuigbouwkunde aan de Pedagogische Technische Hogeschool begonnen (PTA, 1999). Is sinds 1999 werkzaam in het onderwijs. Heeft in 2007 de theologische studie aan de ETA afgerond en de opleiding tot godsdienstonderwijzer aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Behaalde in 2018 zijn master Leraar Godsdienst en Levensbeschouwing aan de CHE.

René is momenteel werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent techniek en godsdienst/levensbeschouwing op Melanchton Schiebroek (gymn-vwo-havo).

Hij is oudste in de Volle Evangelie Gemeente Vlaardingen, een vaste spreker binnen deze gemeente, geeft Bijbelstudie en gaat voor in diverse andere gemeenten.

Geeft les bij de volgende opleiding(en):
ETS-Bijbelcursus
Toerustingscursus Sprekers

BIJBEL

Opleiding / cursus

► ETS-Bijbelcursus (4-jaar)
► Bijbelse Theologie (2-jaar)
► Verantwoord Bijbelgebruik

ETS-Studiedagen

THEOLOGIE

Theologie(5-jaar)
Bijbel & Exegese(2-jaar)