• Toerustingscursus Leven met een Missie

• Toerustingscursus Leven met een Missie

Toerustingscursus Leven met een Missie

Nieuw! Met ingang van het studiejaar 2018-2019 biedt het Evangelisch College vanuit de opleiding Missionair Werk de Toerustingscursus Leven met een Missie aan.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

• Je wilt Gods missie leren vormgeven in je eigen leefwereld.
  • Je ervaart de roeping om de kerk als missionaire gemeenschap tot bloei te laten komen.
  • Je bent grensverleggend en je houdt van de uitdaging om kennis te maken met de leefwereld van anderen.

De toerustingscursus Leven met een Missie is een cursus voor iedereen die op zoek is naar hoe je vanuit de missie van God een getuige van Jezus kunt zijn voor de mensen om je heen. De cursus ondersteunt je om vanuit Gods Woord en de gevoeligheid voor Zijn Geest op een relevante en eigentijdse manier een brug te slaan naar anderen. Iedereen die dit verlangen heeft, kan zich aanmelden, als individu of als groep. Je hebt geen vooropleiding nodig en de studielast is laag (geen tentamens en opdrachten).

Hoe is de cursus opgezet?

In vijf zaterdagen (of tien avonden) werk je aan de basis van een missionaire levenshouding. Je ontdekt dat de missionaire omgeving veel dichterbij kan zijn dan we wellicht denken, of vrezen. Naast de Bijbelse basis over Gods missie met en in deze wereld, denken we onder andere na over:

• diverse aspecten van cultuur en communicatie
  • de plaats en de rol van de kerk
  • je persoonlijke roeping
  • de dagelijkse praktijk

De docenten zijn ervaren in de veelzijdigheid van de missionaire praktijk en zijn onderlegd in het onderwerp waarmee ze je komen toerusten.

Cursusprogramma

Lesdag Ochtend Middag
1 Gods missie
Gods verhaal en mijn verhaal
Bijbel en missie
Het evangelie in missionaire context
2 Evangelie en cultuur
Goed nieuws is divers
Cultuur en communicatie
Bruggen slaan naar culturen
3 Communicatieve vaardigheden
Wat is communicatie?
Moderne media
Nieuwe vormen van communicatie
4 Kerk en samenleving
De plaats van de kerk
Missionair kerk zijn
De rol van de kerk
5 Missie in deze wereld
Barmhartigheid en gerechtigheid
Missie in de praktijk
Hoe nu verder?

Waar wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt jaarlijks op verschillende locaties gegeven, bij voorkeur in samenwerking met lokale kerken.
In het cursusjaar 2018-2019 wordt de Toerustingscursus Leven met een Missie aangeboden op de volgende locatie(s):

Assen (10 donderdagavonden m.i.v. 10 januari 2019).

► Zwijndrecht (voorjaar 2019, data nnb)

Tip! Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het actuele cursusaanbod!

Vul hier je e-mailadres in:

Welk cursusmateriaal wordt er gebruikt?

Als deelnemer ontvang je bij aanvang van de cursus een uitgebreide cursusmap met daarin hand-outs van de powerpoint van de tien lessen.

Wat kost de cursus?

Cursus Kosten
Toerustingscursus Leven met een Missie € 200,- (incl. cursusmap)

Groepskorting:
Indien meerdere deelnemers uit dezelfde kerk zich inschrijven, wordt er € 25,- groepskorting aangeboden.

Contact

Neem voor meer informatie over deze cursus contact op met onze coördinator cursussen Annelies Eijkelenboom:

Deze cursus in jouw kerk of organisatie?

De cursus is ook op maat te boeken door kerken en organisaties.
Neem voor meer informatie over deze cursus contact op met .