• Evangelisch College

Het Evangelisch College is een interkerkelijk opleidingsinstituut dat deeltijdopleidingen en cursussen aanbiedt op het gebied van de
    - Bijbel
    - Theologie
    - Missionair Werk
    - Pastoraat.
  • Doelgroep

Onze doelgroep zijn volwassenen die verlangen naar meer kennis over de Bijbel en toegerust willen worden voor een taak in Gods Koninkrijk.
  • Studeren aan het Evangelisch College

✔ Evangelische identiteit
    ✔ Bijbelgericht en Bijbelgetrouw
    ✔ Interkerkelijk
    ✔ Geloofstoerustend
    ✔ Breed erkend en aanbevolen
    ✔ Gedegen onderwijs
    ✔ Bekwame en gepassioneerde docenten
    ✔ Veelzijdig en flexibel studieaanbod
    ✔ Goede prijs-/kwaliteitverhouding
    ✔ Leslocaties verspreid over heel het land
    ✔ Persoonlijke benadering
  • Interkerkelijk

Jaarlijks volgen ruim 1500 studenten en cursisten een studie bij het Evangelisch College; gezamenlijk vertegenwoordigen zij de volle breedte van christelijk Nederland.

Comité van aanbeveling

Het Evangelisch College heeft een Comité van Aanbeveling, bestaande uit theologen, voorgangers en bestuurders van christelijke organisaties. Dit comité draagt het Evangelisch College een warm hart toe, beveelt de opleidingen van harte aan en komt eens in de zoveel tijd bij elkaar voor het geven van advies aan het bestuur en de directie van het Evangelisch College. De samenstelling van het comité beoogt de brede evangelische identiteit van het Evangelisch College weer te geven. De leden van het comité zijn:

Naam Functie
Ds. Orlando Bottenbley voorganger Vrije Baptistengemeente (Bethel, Drachten)
Drs. Gijs van den Brink redacteur-auteur Studiebijbel.nl en voorganger Elim gemeenschap (Doorn)
Dr. Jos Douma auteur, docent spiritualiteit ETF Leuven en predikant Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (Plantagekerk, Zwolle)
Dhr. Arnoud Drop directeur Alpha Nederland
Ds. Hans Eschbach oprichter en voormalig directeur Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse kerk, voorzitter SOFAK (Ondersteuningsfonds Allochtone kerken), predikant in Traject 24 te Driebergen en actief bij ICP (International Church Plants).
Drs. Theo P. van den Heuvel voormalig leider van Athletes in Action, mede oprichter van de 4e Musketier en voorganger Vrije Baptistengemeente (Stadskerk | VBG, Groningen)
Ds. Henk van den Heuvel predikant Christelijke Gereformeerde Kerken (Elimkerk, Ridderkerk)
Mr. Wim Hoddenbagh directeur 4e Musketier, spreker/pastor
Ds. Jelle de Kok predikant Protestantse Kerk (Gereformeerde Kerk, Diever) en toeruster voor de regio Noord-Nederland bij het Evangelisch Werkverband