• Opleiding Theologie

5-jarige deeltijdopleiding op HBO-niveau.
    Aangeboden in:
    - Amersfoort (zaterdag)
    - Meppel (zaterdag)
    - Rotterdam (donderdagavond)
    - Zwijndrecht (vrijdag)
    en via het gestructureerd afstandsonderwijs.
  • Doelgroep

De Opleiding Theologie is bedoeld voor diegenen die zich willen verdiepen in het brede spectrum van de christelijke theologie en toegerust willen worden om hiermee (al dan niet beroepsmatig) een bijdrage te leveren aan de kerkelijke gemeente, christelijke organisaties en de samenleving.
  • Opleiding Theologie

De opleiding kenmerkt zich door een nadruk op Bijbelse en systematisch-theologische vakken. Ook de Bijbeltalen Hebreeuws en Grieks maken onderdeel uit van het curriculum.
  • Docenten

De lessen worden verzorgd door ervaren en bevlogen docenten, met een hart voor God en Zijn Woord.
  • Student aan het woord

“Eindelijk kan ik gehoorzaam zijn aan het verlangen dat God al zo lang in me heeft gelegd: me verdiepen in Zijn Woord en me laten toerusten voor een taak in Zijn Koninkrijk.”
    - Gerard Mourik

Wijziging leslocatie: Van Steenwijk naar Meppel

21 januari 2013

PERSBERICHT
Zwijndrecht, 21 januari 2013

ETA en EPS wijzigen leslocatie: van Steenwijk naar Meppel

De Evangelische Theologische Academie (ETA) en het Evangelisch Pastoraal Studiecentrum (EPS), beiden onderdeel uitmakend van het Evangelisch College, veranderen per 1 februari één van de leslocaties. De huidige leslocatie in Steenwijk wordt ingeruild voor een nieuwe locatie in Meppel. Ook in Meppel zullen de lessen worden aangeboden op zaterdagen.

De reden voor de verandering van Steenwijk naar Meppel is het kwalitatief verbeteren van de lesaccommodatie. Ook is de locatie in Meppel beter bereikbaar voor de studenten uit het noorden van het land. De nieuwe locatie is de Kruiskerk van de Gereformeerde Kerk in Meppel.

De ETA is een interkerkelijk theologisch instituut en verzorgt al sinds 1984 op verschillende locaties in het land theologische deeltijdopleidingen op HBO-niveau. Naast Meppel (zaterdag) biedt de ETA ook opleidingen aan in Rotterdam (donderdagavond),  Zwijndrecht (vrijdagmiddag en - avond) en Amersfoort (zaterdag).
Het EPS verzorgt een 3-jarige opleiding Pastorale Hulpverlening op HBO-niveau in Meppel (zaterdag) en ook in Zwijndrecht (vrijdagmiddag en –avond).

Klik hier voor de adresgegevens van de nieuwe locatie.