• Opleiding Theologie

5-jarige deeltijdopleiding op HBO-niveau.
    Aangeboden in:
    - Amersfoort (zaterdag)
    - Meppel (zaterdag)
    - Rotterdam (donderdagavond)
    - Zwijndrecht (vrijdag)
    en via het gestructureerd afstandsonderwijs.
  • Doelgroep

De Opleiding Theologie is bedoeld voor diegenen die zich willen verdiepen in het brede spectrum van de christelijke theologie en toegerust willen worden om hiermee (al dan niet beroepsmatig) een bijdrage te leveren aan de kerkelijke gemeente, christelijke organisaties en de samenleving.
  • Opleiding Theologie

De opleiding kenmerkt zich door een nadruk op Bijbelse en systematisch-theologische vakken. Ook de Bijbeltalen Hebreeuws en Grieks maken onderdeel uit van het curriculum.
  • Docenten

De lessen worden verzorgd door ervaren en bevlogen docenten, met een hart voor God en Zijn Woord.
  • Student aan het woord

“Eindelijk kan ik gehoorzaam zijn aan het verlangen dat God al zo lang in me heeft gelegd: me verdiepen in Zijn Woord en me laten toerusten voor een taak in Zijn Koninkrijk.”
    - Gerard Mourik

Publicatie e-magazine Marturia

PERSBERICHT
Zwijndrecht, 24 juni 2009

Nieuw e-magazine over de vroege Kerk

De Evangelische Theologische Academie (ETA) te Zwijndrecht publiceert deze maand Marturia, een nieuw e-magazine over de vroege Kerk. Marturia komt voort uit de tweejarige Masteropleiding ‘De vroege Kerk’ die sinds september 2008 wordt aangeboden.

Klik om te openenMarturia wil getuigen van de vroege Kerk tot inspiratie van de Kerk van vandaag. Vandaar de titel, Marturia, wat Grieks is voor ‘getuigenis’. Marturia wordt geheel gratis als digitaal e-magazine aangeboden. Omdat het de bedoeling is om zowel theologen als niet-theologen te bedienen, zullen de artikelen academisch verantwoord, maar breed toegankelijk zijn.

Hoofdredacteur drs.ing. Nathan Witkamp: “Wij zijn enthousiast over de vroege Kerk! De christenen uit deze periode stonden niet alleen dicht bij het vuur, maar leefden ook in een multireligieuze samenleving die veel weg had van de onze. Het is daarom bijzonder boeiend en leerrijk om te onderzoeken op welke wijze zij in een dergelijke samenleving vorm gaven aan hun christen-zijn. Middels Marturia willen we een breder publiek laten delen in de rijkdommen van de vroege Kerk. Wij zijn God dankbaar voor deze gelegenheid en hopen dat Marturia velen tot zegen zal zijn.”

Prof. dr. Benno Zuiddam (Potchefstroom) heeft zitting genomen in de adviesraad van het nieuwe tijdschrift. "Een goed initiatief. De vroege Kerk was niet perfect, maar ze wist waar haar kracht vandaan kwam. Veel van hun uitdagingen zijn opnieuw de onze geworden. Het leven in gemeenschap met de Kerk van alle tijden is een broodnodige correctie op het individualistische christendom van onze tijd."

De eerste editie van Marturia is te vinden op www.marturia.info.