Menu

Aanmelden

AanmeldingsformulierStap 1: Aanmeldingsformulier
Aanmelden kan middels het online aanmeldingsformulier. Met het invullen van dit formulier geeft u aan akkoord te gaan met de Opleidingsovereenkomst en de geloofsbelijdenis te aanvaarden. Nadat u het aanmeldingsformulier volledig heeft ingevuld en heeft verstuurd via de website, ontvangt u direct daarna per e-mail een ontvangstbevestiging.Stap 2: Inschrijfgeld
Op het aanmeldingsformulier kunt u aangeven of u het inschrijfgeld via iDeal of middels een overboeking wenst te betalen. Nadat het inschrijfgeld is ontvangen, wordt de aanmelding in behandeling genomen.

(Stap 3: Diploma's)
Afhankelijk van de door u gekozen opleiding, dient u daarna nog kopieën van diploma('s) en/of getuigschrift(en) op te sturen (dit kan zowel via de post als per e-mail). Indien dit het geval is, ontvangt u hiervan per e-mail bericht. 

(Stap 4: Toelatingsprocedure)
Afhankelijk van uw vooropleiding en de door u gekozen opleiding, kan er een toelatingsprocedure plaatsvinden middels een toelatingstest en/of het aanvragen van referenties. Indien dit het geval is, ontvangt u hiervan bericht.

Stap 5: Bevestiging van aanmelding
Nadat het Aanmeldingsformulier, het inschrijfgeld en de eventuele kopieën van diploma's zijn ontvangen, en de student toelaatbaar wordt geacht, ontvangt u schriftelijk een bevestiging van inschrijving.

 

Toelatingsprocedure


De opleiding Pastorale Hulpverlening is een opleiding op HBO-niveau. Om teleurstelling bij de student te voorkomen, wordt het van belang geacht om vooraf te bekijken of het niveau haalbaar is. Daarnaast is het een opleiding die op persoonlijk vlak veel van de student kan vragen. Hierom hechten wij aan een zorgvuldige toelatingsprocedure zoals hieronder beschreven.

Toelatingsprocedure
Voor een student (niet voor toehoorders) geldt de volgende toelatingsprocedure:

 • Stap 1: Aanmeldingsformulier
  Het EPS ontvangt dit formulier en stuurt, naast een bevestiging, een uitgebreidere vragenlijst.
 • Stap 2: Vragenformulier
  U stuurt het vragenformulier op en daarnaast de gegevens van de twee referenties.
 • Stap 3: Referenties
  De referenties retourneren het formulier.
 • Stap 4: Gesprek
  Wanneer het wenselijk is, voert het EPS een persoonlijk toelatingsgesprek met de student.
 • (Stap 5: Toelatingstest)
  Afhankelijk van de vooropleiding dient er een toelatingstest afgelegd te worden.